Ystäväkirja-haasteen vastaukset

lauantai 23. tammikuuta 2016
Texasista tuli She likes to travel -blogin Miralta ystäväkirja-haaste, tässäpä siis vastaukseni:
(Kuvat viimevuoden Vietnamin-matkalta, koska matkustelu nyt vaan on se elämän suola ja miksipäs ei?)

1. Perheeseeni kuuluu
Äiti, isä ja 17v. pikkusisko. Laskisin kyllä poikaystävä-Davenkin mukaan johonkin luokitteluun ja jos nyt aletaan ihan kollektiivisen kulttuurin jäseneksi, niin Daven perhekin on laskettava mukaan ja onhan mulla vielä kaksi kiinalaistakin perhettäkin kolmen kiinalaisen pikkusisaruksen kera :D

Todiste siskosta

2. Ammattini
Au pair vielä pari päivää hah! Oikeaa ammattia ei siis ole vielä, mutta unelma-ammatteja sitäkin enemmän: turismin parissa sitä todennäköisesti tullaan työskentelemään (enemmänkin siis markkinointi (marketointi t: melkein 7kk ulkomailla XD), kohteiden suunnittelu ja joku "tourism business management", ei siis niinkään turistiopas tms, vaikka ei siinäkään hetkellisenä työnä olisi mitään vikaa), mutta myös kiinnostaa kehitysaputyö, ihmisten auttaminen, kriminaalipsykologia (onko ees sana..?) ja ihmisen psykologia muutenkin. Epärealistisia unelma-ammatteja ovat kirjailija ja elokuvaohjaaja/-käsikirjoittaja.

3. Harrastukseni
Tanssia oon harrastanut 4v. asti ja vaikka parina viime vuonna en ookaan käynyt enää tunneilla syystä X ja Ö, omistan vieläkin vahvan tanssijan identiteetin. Lajeja on koluttu nykytanssista, street-lajeihin, dancehalliin ja show-tanssiin. Tanssimisen lisäksi kirjoittaminen on aina ollut myös vahvasti läsnä pienestä asti ja kielten opiskelu tietysti löytyy myös harrastuslistasta, eikä netflixiäkään saa unohtaa ;D

4. Erityistaitoni
- Osaan innostua asioista erittäin nopeasti ja palavasti( - myös hukata innostuksen).
- Kielten opiskeluiden kanssa mulla vaan naksahtaa palat kohdalleen ja teen oivalluksia kieliopista ilman mitään pänttäämistä, täällä Kiinassa esim. opin uusia kielioppisääntöjä vaan kuuntelemalla puhetta ja sitten tarkistan Davelta, että onhan se varmasti niin kuin luulen. Yleensä ainut hidaste kielten oppimisen kanssa onkin laiska sanojen opettelu hah.


5. En osaa
Hiihtää, uida hyvin (suomalaisella mittapuulla ainakaan), soittaa mitään soitinta (ala-asteella kyllä olin bändikerhossa, mutten muista YHTÄÄN mitään), keskittyä kokatessa, enkä suunnistaa kartan kanssa.

6. Oudoin tekemäni asia
Jaa'a... En koe tehneeni mitään kovin outoa, ainakaan muistaakseni.

7. Jos saisin 10 miljoonaa
En valehtele: ensiksi shoppaisin oikein olan takaa. Sen jälkeen tulisi varmaan buukattua matkoja, ostettua asunto ja auto (tämä menis varmaan poikaystävälle, mikäli hänen unelma-autoon olisi varaa) Opiskeluita varten pitäisi laittaa säästöön jokunen kolikko myös. Hyväntekeväisyyteen menisi myös rahaa, musta ois todella hienoa rakentaa esimerkiksi koulu johonkin kehitysmaahan. Jaa jos sitä rahaa vielä löytyis, niin enpäs panis pahitteeksi lomakämpän omistamista jostain todella coolista paikasta.


8. Jos saisin päivän olla mies
Tutkisin vaan, että mitä hittoa niiden yksinkertaisten(ko?) otusten päässä välillä liikkuu :D Siis ihan oikeasti, haluaisin vaan tietää, millainen ajatuksenjuoksu niillä on.

9. Hävettää tunnustaa, mutta...
En häpeä yhtään, mutta: pystyn helposti syödä väh. litran jäätelöä kerrallaan. Puolenlitran annoskoko on perusolettamus.

10. Elämän tarkoitus on
Olla onnellinen ja avartaa ymmärrystä, oppia ja nähdä, ymmärtää enemmän ja olla hyvä muille (ja itselleen tietysti). Pitää osata pysähtyä, mutta myös lähteä. Pitää osata arvostaa pieniäkin asioita. Pitää uskaltaa heittäytyä ja ottaa riskejä. Pitää ymmärtää, että maailma ei pyöri itsensä ympärillä ja ettei itsekkyydellä ja ennakkoluuloilla ole mitään positiivista efektiä kenellekään (terveiset sinne "maahanmuuttokriittisille" ihmisille!).
   Mun mielestä jokaisen pitäisi yrittää ymmärtää muita enemmän ja ajatella omaa napaansa vähemmän. Jokaisen pitäisi oikeasti lähteä matkustamaan, varsinkin niihin köyhempiin ja todella erilaisen kulttuurin omaavin maihin ja tässä itse vähemmistönä hetken eläneenä sanoisin, että tämä kokemus, kuten vieraaseen maahan ilman kontakteja muuttaminenkin, olisivat loistavia oppimistilaisuuksia jokaiselle, joka on aina huutelemassa kuinka maahanmuuttajat vie meidän työt, mutta myös kuinka ne vaan elää sossurahoilla ja kaikkea muuta yhtä "loogista". Olisiko se nyt niin kamalaa jos naapurin Maija olisi naimisissa Ahmedin, eikä Pertin kanssa? Kannattaakohan sitä tuhlata aikaansa muiden vihaamiseen vai kaikkien suvaitsemiseen? Elämän tarkoitus kun EI OLE pitää kynsin hampain kiinni omista etuoikeuksista samalla kun muut (enemmistö maailmasta!) kamppailee päivästä toiseen meille itsestäänselvyyksien kanssa. Auta apua tarvitsevaa, älä ole itsekäs. Vera kiittää ja kuittaa.


Itse haastan:

Katianna
Mari Pauliina
Jasmin
1 kommentti on "Ystäväkirja-haasteen vastaukset"