Parasta Praiassa x8 | Kap Verde

tiistai 30. huhtikuuta 2019
Praia ei todellakaan ole kovin yleinen matkakohde, varsinkaan suomalaisille. Netistä ei löytynyt hirveästi kokemuksia tai vinkkejä edes englanniksi, joten olimme hyvin paljon opaskirjojen varassa, mikä on varsin harvinaista 2010-luvulla. Tähän postaukseen keräsin omat suosikit Praian kaupungissa ja sieltä käsin saatavilla oleviin Santiagon saaren muihin kohteisiin. Vastaavanlainen lista olisi auttanut meitä suuresti, joten toivottavasti joku löytää tästä apua omalle matkalleen.1. Plateau


Plateau on Praian keskusta/vanhakaupunki ja the place to be. Siellä on kunnon kävelykatuja, paljon ravintoloita ja turvallista (kunhan pitää maalaisjärjen päässä, eikä esim. lähde pimeällä sivukujille). Plateaussa näkee eniten turisteja, eikä ihme, sillä se on todella mukava alue. Iltaisin voi istua pääkadun varrella terassilla juoden trooppista hedelmämehua tai paikallista olutta ja kuunnella live-musiikkia. Viimeisenä iltanamme Praca Alexandre Albuquerque:ssa oli capoeira-esitys, jota oli kerääntynyt katsomaan joukko ihmisiä. Samalla aukiolla järjestettiin myös mm. joulutapahtumia. Vanhempani yöpyivät pari yötä Hotel Praia Maria:ssa aivan pääkävelykadulla ja palaute oli positiivistä.

2. Suurlähetystöalue


Yövyimme Hotel Perola:ssa, joka ei sijainnut ihan parhaalla alueella. Lähistöltä ei esimerkiksi löytynyt ravintoloita paitsi yksi kalliihko ja epämääräisesti aukioleva bar & grill, joka sijaitsi viereisessä hotellissa ja yksi myös epämääräisesti aukioleva, mutta kehuttu Restaurante Gamboa. Alueellamme ei voinut kävellä täysin huoletta ja kännykkää ei voinut pitää kädessä. Onneksemme tajusimme lyhyen kävelymatkan päässä olevan suurlähetystöalue, jossa elintaso oli selvästi korkeampi ja näin auringonlaskettuakin pystyi kävellä kotiin. Myös kuvia pystyi ottamaan huoletta.

Alueelta löytyi monta ravintolaa, mm. Ipanema ja Nice Kriola. Rannassa ja tien lopussa oli paljon muitakin leppoisia ruoka- ja juomapaikkoja. Täältä löytyy myös Praian ainoa ostoskeskus (?) Praia Shopping ja Nice Kriolan läheltä, ylänteeltä Cruz de Papaa ympäröivä puisto. Puisto on loistava paikka auringonlaskun ihasteluun.

Alue oli selvästi vielä keskeneräinen, mutta vaikutti siltä, että siihen on sijoitettu paljon rahaa. Tulevaisuudessa sieltä löytyy varmaan vielä enemmän kaikkea.

3. Farol De Dona Maria Pia -majakka


Majakalle pääsee suurlähetystöalueen alusta. Meidän käyntimme aikana se oli remontissa, mutta pääsimme silti sisään katselemaan paikkoja. Kokemuksesta voi lukea TÄSTÄ postauksesta. Majakka on rakennettu 1881 ja se sijaitsee Santiagon saaren eteläisimmässä pisteessä. Huipulla tuuli oli Kap Verdenkin mittakaavalla voimakas ja kuvia ottaessa pelotti, että kännykkä lentäisi kädestä.

4. Quintal da Música


Ehdoton must Praiassa. Quintal da Musicassa, tai 5tal da Musicassa, on laadukasta livemusiikkia ja sopuhintaista ruokaa. Me ihastuimme paikkaan niin, että palasimme sinne toisenkin kerran. Ensimmäisellä kerralla istuimme huoneen perällä ja toisella aivan lavan vieressä. Huoneen edustalla pääsi näkemään muusikkoja paremmin, mutta pöytäkeskustelut pystyi melkein kokonaan unohtamaan. Jos muistan oikein, esitykset alkoivat yhdeksältä.

Ravintola on suosittu, joten pöytä kannattaa varata etukäteen. Mattimyöhäiset joutuivat seistä seinän vierustella kunnes heille vapautui pöytä - arvattavastikin vasta esitysten ollessa jo loppuvaiheessa.

5. SateenkaariportaatMinulle tuntemattomasta syystä Praiasta löytyy useat sateenkaariportaat. Me törmäsimme kolmiin, mutta mitä luultavimmin niitä on vielä lisää. Parhaassa kunnossa olivat ehdottomasti oikean yläkulman portaat, joilla otettuja kuvia näin Instagramissa jo etukäteen. Portaat olivat pitkät ja kiemurtelevat ja niillä kulki paljon ihmisiä alempaa torimaiselta alueelta Plateauhun.

Oikean alakulman portaat olivat meidän hotellin suunnalta reitti päästä ylös Plateauhun. Nämä portaat olivat selvästi kulahtaneemmat, mutta niillä oli vähemmän trafiikkia ja näin kuvia pystyi ottaa rauhassa. Vasemmalla olevat portaat löytyivät suurlähetystöalueen päädystä ja niitä pitkin pääsi Nice Kriola -ravintolaan ja Cruz de Papan puistoon. Nämä portaat eivät olleet kovin kuvaukselliset, mutta kiva yksityiskohta katukuvassa.

6. Cidade Velha


Cidade Velha on sympaattinen pikkukaupunki lyhyen matkan päässä Praiasta. Kirjoitin meidän retkestämme sinne oman postauksensa, jonka voi lukea TÄSTÄ. Cidade Velhassa erityisesti ihastutti Rua Banana, Saharan etelänpuolisen Afrikan ensimmäinen kunnollinen tie, värikkäät pikkutalot ja merenrannalla olevassa ravintolassa istuskelu.

7. Serra da Malagueta


Varmaan lempipaikkani koko saarella. Serra da Malagueta on kansallispuisto Santiagon saaren keskellä ja sieltä avautuvat todella upeat maisemat. Sää oli huomattavasti viileämpi kuin rannikoilla. Me ehdimme käppäillä alueella hyvin vähän aikaa, sillä kävimme siellä osana saarikierrosta. Vaellusreittejä löytyy monia ja niillä voi viettää tuntejakin. Kuskimme mukaan matkaan ei kannata lähteä ilman opasta. Kirjoitin Serra da Malaguetasta TÄSSÄ postauksessa.

8. TarraffalSantiagon saaren pohjoispuolelta löytyy Tarraffalin kaupunki ja kuulemma saaren paras ranta. Pikkukaupunki vaikutti turvalliselta ja rennolta paikalta. Merivesi oli lämmintä, emmekä mielellään olisi lähteneet jatkamaan matkaa. Praiasta ei löydy kunnon uimarantoja, joten niitä kaipaavan kannattaa suunnata pohjoiseen vähintäänkin päiväretkelle. Me ajoimme paikalle osana saarikierrosta yksityisautolla, mutta Tarraffaliin pääsee hyvin edullisesti bussilla. Matka ei välttämättä ole kovin mukava, mutta näin kokee paikallista elämää ja säästää rahaa.

Tarraffalissa kävimme samalla reissulla Serra da Malaguetan kanssa, joten siitä voi lukea samasta linkistä.
Post Comment
Lähetä kommentti