Matkahaaveita

keskiviikko 6. tammikuuta 2016
Tätä hieman alakuloista arkeani ajattelin nyt piristää unelmoinnilla ja nimenomaan matkaunelmoinnilla, joka aina kummasti nostattaa mielialaa - tai tekee katkeraksi kun ei itse pääse ihan heti ainakaan kaikkialle minne haluaisi hah. On se mielikuvitusmatkailu kuitenkin yleensä varsin mukavaa.

Jamaika


Jamaika on varmaan ensimmäinen matkakohde jonne oon koskaan oikeasti unelmoinut pääseväni. Olin ala-asteella kun jostain kuulin Jamaikasta ja siitä asti on kiinnostus vaan kasvanut. Ja ei, ei sen "vihreän kullan" takia, vaan ihan koska kulttuuri kiinnostaa muista syistä. Olen harrastanut dancehall-tanssia ja kuuntelen kyseisen musiikkityylin musiikkia rakkaudella, mikä lisää kiinnostusta suuresti.
   Vannoin kautta kiven ja kannon, että Jamaika olisi mun ensimmäinen oma matkakohde kun alkaisin matkustelemaan ilman perhettä. Nyt on suunnitelmissa Kiinassa kiertely ja Thaimaan matka, mutta ehkä sitten kolmas oma matka ;) Se on varmaa, että joskus - toivottavasti lähivuosina - lennän vielä tuonne Karibian helmeen.

 Safari


Tuo kaunis maa nimeltään Safari, no ei vaineskaan. Mulla ei vaan oo mitään ehdotonta maata, jonka safarialueella haluaisin käydä, joten päädyn vaan haaveilemaan safareista yleisesti. Tykkään eläimistä paljon ja Afrikassa käynti on aina kiinnostanut (kysymys, jota tutut aina mulle esittää on kyllä "minne matkustaminen sua ei kiinnostais?"). Harvasen päivä Suomessakin vietin Kilroyn sivuilla katselemassa tietoa safarimatkoista. Se on varmasti sellainen hengensalpaava kokemus kun näkee villieläimiä niiden luonnollisessa eläinympäristössä, eikä missään eläintarhan häkissä ihan väärässä maassa, saati sitten todistamaan auringonlaskua aivan upeissa maisemissa.
   Safareillakin on varmasti paljon eläinten oikeus -ongelmia, mutta onhan se sata kertaa parempi laittaa ihmiset sinne pieneen tilaan ja antaa eläinten olla vapaina, eikä toisin päin.

Brasilia 


Musta tuntuu, että Brasilian kulttuuri on vaan jotain, mikä pitää kokea. Se kuva, joka mulla ja monella muullakin varmasti on Brasiliasta, vaikuttaa vain niin positiiviselta ja iloiselta. Joo, tietysti tiedän, että Brasilia on vaarallinenkin ja rikollisuutta on paljon, mutta kun pitää järjen kädessä, tuskin käy mitään pahaa. Haluan vain niin nähdä ne rannat, kaikki nähtävyydet, kokea sen eläväisen kulttuurin ja ehkäpä käydä katsomassa brasilialaista jalkapalloakin ihan livenä. Vaikka Espanja onkin se ykkössuosikki fudiksessa, tulee Brasilia hyvänä kakkosena.

Costa Rica


Aktiivimatkakohteeksi Costa Rica vaikuttaa todella mielenkiintoiselta. On viidakkoja, rantoja ja vuoristoa. Kulttuuria ja aktiviteetteja. Rannalla löhöilyä ja patikointia tai vaikka köysiratoja viidakossa. Latinokulttuurit on aina kiinnostanut paljon, mutta olen käynyt vain Espanjassa, mikä nyt kuitenkin on Euroopassa, eikä niin eksoottinen. Costa Ricaa ei löydy ihan jokaisen matkatoimiston valikoimasta, joten siellä näkisi varmaan aitoa menoa enemmän kuin monessa muussa kohteessa, jossa kaupunkeja on muokattu turismin takia ja valkonaamoja näkee enemmän kuin paikallisia.

Havaiji


Tämä tuskin tarvitsee paljon selittelyitä, sillä kukapa ei Havaijille haluaisi? Rantoja, kaupunkia, kulttuuria, snorklausta, snurffausta (hait saa pysyä kaukana, kiitos) ja lämpöä, ah! Mun ja Daven vitsinä on aina, että kun stressataan nykyisistä elämäntilanteistamme, että pitäisi vaan pakata kaikki kamat ja muuttaa Havaijille. Tuskin todellakaan tämä koskaan kävisi todeksi (I wouldn't mind), mutta matkalle olisi todella kiva päästä. Havaiji on kuitenkin todella kaukana Suomesta ja sellainen eksoottinen kohde, jossa ei ihan kaikki ole käynyt.

Meksiko


Toka latinomaa listalla. Meksikossa on vanha historia ja olisi varmasti mahtavaa ihan vain kävellä kaduilla ja aistia ilmapiiriä. Jos kulturellilomailu kyllästyttäisi, voisi aina vaihtaa johonkin rantakohteeseen tai jopa Cancunin bilehelvettiin. Meksikolainen ruoka ei todellakaan jättäisi mahaa tyhjäksi, eikä aurinko ihoa valkoiseksi.

Madagaskar


Madagaskar on myös yksi ikivanhoista lomahaaveista. En edes oo ihan varma, miksi mä siihen oon kiintynyt, mutta varmasti erilainen eläimistö, rannat ja kaupungit, sekä ranskankielisyydellä on arpaa asiaan. Myös Madagaskarin naapurimaissa on paljon käymisen arvoisia paikkoja, kuten Seychellit ja Mauritius. Afrikkakin on niin monipuolinen maanosa, että siellä löytyy kaikkea safareista ja miljoonakaupungeista, perinteisiin kyliin ja paratiisisaariin ja täältä löytyy yksi vapaaehtoinen kokemaan kaiken sen!

Thaimaa


Oon aina ollut ärsyttävyyteen asti perinteisiä turistikohteita vastaan ja siksi viime vuona ylipuhuin koko perheen hylkäämään Thaimaa ja suuntaamaan Vietnamiin sen sijasta. Kyllä se Thaimaa kuitenkin kiinnostaa, vaikka kauhulla mietin, miten paljon siellä on turisteja verrattuna paikallisiin, näillä pakettimatkasaarilla siis lähinnä.
   Thaimaalla on kuitenkin hieno kulttuuri kaikkine perinteineen ja se olisi kiva nähdä. Thaimaa myös on varmaa ns. helppo kaukomaa, koska siellä on totuttu turisteihin ja monien asioiden hoitaminen varmasti helpompaa kuin naapurimaissaan. Siellä olisi mielenkiintoista kierrellä ihan kunnolla ajan kanssa ja tutustua rantaviivaakin syvemmin maahan. Myös Bangkok vaikuttaa käymisenarvoiselta.

Japani


Rakas Japani, terveisiä naapurimaastasi. Toivottavasti tapaamme pian.
   Japani, Japani, Japani. Sitä on fanitettu ala-astelaisena ja sinne piti lähteä opiskelemaan Japania. Sinne piti mennä au pairiksi ja sinne piti lähteä lomamatkalle perheen kanssa. Sinne teki niin mieli ostaa äkkilähtö viime huhti-toukokuussa ja sieltä vieläkin etsitään kouluja ensivuodelle. Niin lähellä, mutta niin kaukana.
   Au pair piireissä Japania ylistetään jatkuvasti. Tokio on kuulemma jotain, jota ei voi kuvailla ja Japani kokonaisuudessakin aivan mahtava. Kuinka paljon mä sinne haluaisinkaan päästä; näkemään suurkaupungit ja pikkukylät, perinteiset tavat ja moderniuden, syödä sushia koko loppuelämän edestä ja ihmetellä kaikkea kummallista. Oi Japani, milloin me vihdoin saadaan toisemme? Toivottavasti pian.

Ranskan Polynesia


Tunnettu varsinkin klassisesta unelmahäämatkakohteesta: Bora Borasta (vink vink tulevaisuuteen), mutta siellä on niin paljon muutakin. Itselläni taas rakkaus ranskan kieleen johdattelee uuteen maailmankolkkaan. En voi edes kuvitella kuinka hienoa olisi kävellä Tahitin valkoisella hiekalla tai kiivetä vuorelle Mooreassa. Ajattelin aina, että Karibian risteily olisi siisteintä ikinä, mutta sitten sain tietää, että on Ranskan Polynesian risteilyjä. Siis, voinko edes kuvitella mitään parempaa? En. En voi. Tai voin, Ranskan Polynesian risteily halvemmalla hinnalla.


Kuvat: weheartit.com
4 kommenttia on "Matkahaaveita"
 1. Tarkoitat varmaan savannia?

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Safari
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Savanni

  Japani ja Thaimaa <3 Päiväntasaajan eteläpuoleisessa Afrikassa en ole koskaan käynyt, mutta Pohjois-Afrikka on ainakin hieno! Eteläisessä varmaan luonto on isommassa osassa, tai sinne tehdään just luontomatkoja, kun taas pohjoisessa on tosi paljon kaikkia kulttuurijuttuja, eikä kaupunkien ulkopuolelle pääse niin helposti. Joten ehkä muakin kiinnostaisi esim. Kenia.

  Ps. Tykkään sun blogista tosi paljon ja luen sun uudet päivitykset aina heti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En nyt pääse katsomaan linkkejä kiitos Kiinan ja surkeiden nettiyhteyksien, joten oikea termi pysyköön mysteerinä ainakin toistaiseksi hah :D muistaakseni se mitä mä tarkoian on kyllä safari-nimellä just esim. Kilroyn sivuilla, mutta en kyllä mee vannomaan.
   Ite oon käynyt päivämatkalla Espanjasta Marokkoon ja vaikutti kyllä tosi mielenkiintoiselta Pohjois-Afrikkakin!

   Kiitos paljon, kiva kun tykkäät lukea :)

   Poista
 2. Costa Rica on vähä niinku lattareiden thaimaa. Kaikki jenkit lähtee sinne lomille ja meininki on kuulema samanlaista kun jossain teneriffala tai phuketissa :D

  Thaimaa ja japani! Musta tuntuu että kaikki kiinan au pairit mun aikoihin olis halunnu joko japaniin tai koreaan mut hankalaksi on toi sinne lähtö tehty! Thaimaaseen lähtö kiinnostais kyllä varsinkin kun siellä on just käyty vain noissa perinteisimmissä krabissa ja phuketissa perheen kanssa ja meno ei ollu ihan sitä mitä olisin thaimaalta toivonut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No höh, emmä sitten Costa Ricaan haluukaan D: luulin et se ois just sellanen paikka, jossa ei ihan kaikki kävis.

   Joo munkin piiristä melkein kaikki (itsekin) halus Japaniin au pairiks :D tosiaan sinne ei kyllä ihan helposti pääse.
   Thaimaan kiertely voiskin olla yks vaihtoehto kevään pidemmälle matkalle jos Kiinaan ei viisumia enää heru :)

   Poista