Kesälomasuunnitelmia

keskiviikko 27. maaliskuuta 2019
Sähköpostilaatikossani on jo neljät lennot: Macau-Bangkok-Macau touko- ja kesäkuun vaihteessa, Bali-Helsinki heinäkuun puolessa välissä ja Helsinki-Hong Kong elokuun loppupuolella. Thaimaan matkalle on lähdössä mukaan kolme kaveriani Macausta ja tätä tyttöjen reissua on suunniteltu jo yli kaksi vuotta. Olen oikeastaan positiivisesti yllättynyt, että saimme oikeasti aikaiseksi varata lennot - tässä vaiheessa tosiaan vain lennot - koska Macaussa asioiden suunnittelu on varsin suurpiirteistä.

Lopullinen päätös ajankohdasta ja kohteesta tapahtuivat hyvin extemporesti ja kavereiden puhuessa kanttonia suurimman osan ajasta, oli lentojen äkillinen ostaminen täysi yllätys minulle. Yhtäkkiä olin onnellinen Bangkokin lentojen omistaja, enkä ollut edes antanut passitietojani (ne lisättiin jälkikäteen). Tänään ensimmäistä kertaa pariin viikkoon puhuimme matkasta ja pohdimme, pitäisikö pikku hiljaa alkaa varailla majoitusta. Tämän lisäksi kaverit haluavat viettää puolet ajasta rantapaikassa X, joten sellaisenkin etsimistä on tiedossa. Onneksi olen jo varsin tottunut tähän suunnittelemattomuuteen. Alan huolestua vasta toukokuun puolessa välissä :D


Bangkokista palattua on minulla 13 päivää aikaa selviytyä Balille, jonne pikkusiskoni lentää Suomesta asti. Kuinka nuo päivät käytän, on kysymys toinen. Vietän Balilla kaksi viikkoa siskoni kanssa ja kaksi viikkoa yksin hänen lähdettyä. Muuten varmaan menisin Balille tutkailemaan paikkoja jo ennen siskon saapumista, mutta viisumi suo vain 30 päivän oleskelun Indonesiassa, enkä halua sählätä sen uusimisen kanssa ajan tuhlaamisen ja maksujen takia.

Koska kesäisin vuokrani koulun asuntolassa nousee huomattavasti, ei minun välttämättä kannata olla Macaussa kahta viikkoa "turhaan", maksanhan jo vuokraa koko Thaimaan matkankin ajan logistisista syistä. On siis oikeastaan minulle ekonomisempaa lähteä matkaan ASAP palattuamme, mikä on hassu ajatus. Olen pyöritellyt mielessä mahdollisuutta oleskella Hong Kongissa, mutta kyseinen kaupunki ei todellakaan ole majoitusten puolesta budjettimatkustajalle ystävällinen. Shenzhenissä voisin ehkä pyöriä kaverin perheen nurkissa, mutta sinne itseni kutsumatta tunkeminen on ehkä turhan kiusallista ja aikataulujen pitäisi osua yhteen tämän kaverin kanssa, jotta hän olisi siellä samaan aikaan.


Uusimpana ideana minulla on matkustaa Malesiaan Penangiin ja sieltä Cameron Highlandsiin, joka jäi välistä viime vuoden Kuala Lumpurin reissulta. Voisin jatkaa ylänköjen läpi suoraan pääkaupunkiin ja säästää pari penniä bussimatkoissa ja lennoissa jatkamalla Balille suoraan KL:stä, jossa minun pitäisi vaihtaa konetta Penangista lennettäessä joka tapauksessa. Mutta onko järkeä matkustaa "ihan kiinnostavaan" paikkaan? Matkan varrella ei Singaporen lisäksi ole hirveästi vaihtoehtoja, joten Penang on siinä mielessä hyvä valinta. Noh, tämän päätöksen teko porisee toistaiseksi sivuliedellä. Katsokaas, olen jo omaksunut macaulaisen "kaiken voi päättää myöhemmin" -asenteen!

Kerrankin päätin olla aikainen lintu ja nappasin paluulennot Macauhun jo nyt. Sain hyvään hintaan paketin Bali-HKI-HK ja onpahan yksi asia vähemmän murehdittavana. Yleensä en halua sitoutua paluupäivään vasta kuin viimehetkillä, mutta yksittäin ostettuna lennot molempiin suuntiin olisivat olleet huomattavasti kalliimmat. Ja nyt minulle on taattu pari päivää päälle kuukausi koto-Suomessa. Olen oikeastaan aika innoissaan tästä. Viime kesä meni käytännössä kokonaan työharjoittelun temmellyksissä, mutta nyt on oikeasti aikaa tehdä vaikka mitä. Ehtisinköhän pidemmälle Viron (ja mahdollisesti Latvian ja Liettuan) reissullekin? Ja jostain syystä sydän sykkii takaisin kohti Amsterdamia ja Lissabonia. Mutta tässä vaiheessa alkaa jo pankkitili huutaa nollaa, joten ehkä ei. Tai sitten opettelen elämään nuudeleilla :D

P.s. Jos jollain on vinkkejä Balille, tai miksei Bangkokiin ja Penangiinkin, heittäkää kehiin! :)

8 kommenttia on "Kesälomasuunnitelmia"
 1. Kiinnostaisi tietää, että miten rahoitat matkustelusi? t. Köyhä suomalainen opiskelija, joka haluaisi myös matkustaa enemmän :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen priorisoinut matkustamisen, eli käytännössä en kuluta pakollisten ostosten lisäksi mihinkään muuhun rahaa :D En shoppaile, enkä syö ulkona usein (ja jos syön, kulutan yleensä 3-6€). Teen joka kuulle budjetin ja kirjaan ylös kaikki menot sen raameissa pysyäkseni. Säästämistä helpottaa tietysti Macaun hintataso ja koulun asuntolan halvahko vuokra. Matkoillani majoitun 10-20€/yö maksavissa paikoissa. Sanoisin tärkeimpänä vinkkinä sen asioiden prioritisoinnin :)

   Poista
 2. Oon ite viettämäst just viimeistä aamua kahen viikon reissusta Balille! Olin ite koko kaks viikkoa Canggussa, joka on tunnettu enemmänki surffauspaikkana ja tää onki tosi kiva paikka viettää vaikka muutama päivä jos kiinnostaa kokeilla surffausta! Muuten en oo ite Balii nähny mutta from what I know niin Ubud on semmonen paikka jossa on paljon kaikkee ja josta on iha hyvä sit matkata vähä joka suuntaan Balilla :D

  Ite lensin Balille just Kuala Lumpurista ja sitä ennen vietin viikon Penangissa jota voin kyl suositella! (Juna Penang-KL välil on btw tosi kätsy ja suhteellisen halpa et suosittelen kulkuvälineenä) Siinä mis Kuala Lumpur on aika pitkälti semmonen shoppailupaikka, on Penangissa on enemmän nähtävää. Kaiken sen street artin kiertelyyn menee helposti jo päivä tai kaks. Sen lisäks Penangissa suosittelen ehdottomasti (riippuen toki missä Penangissa yövyt) et otat bussin ja meet Batu Ferringhiin rannalle kattoon auringonlaskua ja mun mielestä Penangin helmi on Escape niminen paikka joka on vähä niinkun suomen flow park ja vesipuisto yhdistettynä! Toki ehkä hauskempi paikka käydä kaverin kanssa ku yksin.

  Bangkokista suosittelen et meette Icon Siamin ostoskeskukseen, se on valmistunu ihan hiljan ja vaikka ei mitään haluais ostaakkaan, tekee jo sen arkkitehtuuri ja kaikki koristelu siitä worth visiting. Myös King Power MahaNakhon on ehdottomasti vierailun arvoinen! Hintaa sillä on aika paljon Bangkokin yleiseen hintatasoon verrattuna, mutta varsinki auringonlaskun pintaan se paikka ja ne maisemat on vaan niin upeat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vautsi, kiitos paljon kaikista vinkeistä!!! Ja hauskaa, että menit Balille just Penangin kautta, niin kuin mäkin oon ajatellut :D

   Oon suunnitellut olla Canggussa viitisen päivää, onkohan se liikaa jos ei surffaa? Sieltä on kyllä kuullut paljon hyvää ja on ilmeisesti paljon rauhallisempi paikka kuin Seminyak. Ubud on kanssa ehdottomasti listalla! Balilla vaikuttaa olevan hirveästi nähtävää, saa nähdä miten ees neljään viikkoon mahdutan kaiken :D Haluaisin käydä Gili-saarilla myös.

   Kivat viimeiset hetket Balille! :)

   Poista
  2. Kyllä Canggussa saa ajan ehdottomasti kulumaan vaikka ei surffailiskaan! Rannat on täynnä beach bareja, joissa on kiva viettää päivää ja jos haluaa jotain vähä hienompaa niin Finns beach club on kai ihan koko Balin standardeilla hieno paikka. Ruokapaikkoja löytyy joka makuun ja ylipäätään koko paikan fiilis on vaan kiva! Mitään hirveetä aktiivilomaa siellä ei saa, mutta jos haluaa vaan rentoutuu kivassa paikassa vaikka matkan aluks tai lopuks niin viis päivää ei oo yhtää liikaa :)
   Lentokoneessa istu Tanskalainen pariskunta vieressä, jotka oli käyneet Gili-saarilla ja kovasti kehuivat (ja kertoivat että kilpikonnia siellä on ja paljon) ja Norjalainen poika sanoi olleensa ihan pohjois-Balilla, jossa ei oo kuulemma juurikaan turisteja ja siksi paljon halvempi paikka. Mutta joo, hyvin paljon kuulee ihmisiltä, että jos Balin haluaa kunnolla koluta niin useampi reissu sinne täytyy tehdä :D

   Poista
  3. Kuulostaa hyvältä, kiitos jälleen kerran! :) Pitää tutkia enemmänkin tota Pohjois-Balia, se vaikuttaa myös tosi mielenkiintoiselta. Mutta mikäpä paikka Balilla ei kuulostaisi..? :D Ehkä mustakin tulee yksi näistä Balin vakkari kävijöistä hah!

   Poista
 3. Ei oo vinkkejä muuten jakaa, mutta Cameron Highlands oli minusta tosi kiva paikka, kun siellä pari vuotta sitten Malesian reissulla pysähdyttiin! Kivoilta kuulostaa muutenkin sun suunnitelmat, pääset kyllä reissaamaan ihan urakalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cameron Highlandsista on kuulunut paljon kehuja ja kuvien perusteella se on upea paikka. Tällä hetkellä se kyllä houkuttelee kovasti. Ehkä pitää vaan mennä ja varata lennot Malesiaan heheh.

   Oon kyllä tosi innoissaan kesän matkoista! Varsinkin kun en varmaan tule käymään missään kauempana koko kevätlukukauden aikana.

   Poista