Jälkiviisaan pakkauslista (au pair)

perjantai 16. lokakuuta 2015
Ai mulla oli paljon tavaraa kun tulin Kiinaan? Mun tavaramäärä ehkä pysy kaks kuukautta siinä yhdessä matkalaukullisessa, mutta autas armias kun muutin lähelle kauppoja. Johtuu ehkä siitä, että jouduin käyttämään ensimmäiset kuukaudet samoja vaatteita tai siitä, että pelkkä kielitunnille meneminen vaatii kolmen ostarin läheisyydessä olemista, mutta joka tapauksessa tavaraa on kertynyt reilussa kuukaudessa "pienoinen" määrä.

Tässä alkuperäinen pakkauslista kommenttien kanssa, jotta joku jossain joskus ehkä suoriutuu kunniallisesti pakkaamisestä SEKÄ takaisin tulemisesta vaatteidensa kanssa.


 - 5 mekkoa - 2 normikäyttöön, 1 maxi, 1 juhlava, 1 bile Okei, otin oikeasti Suomesta mukaan 8 mekkoa... Ja voin sanoa, että oon käyttäny niistä vaan kolmea. Vinkkinä kaikille tuleville au paireille: ei väliä kuinka paljon käytät mekkoja Suomessa, tuskin haluat leikkiä lasten kanssa mekko päällä. Ja koska olet töissä 6 päivää 7:stä, jäävät mekot kaapin perälle suurimmaksi osaksi aikaa. Mulla ainakin jäivät.
- 3 hametta Sama juttu kun mekoissa, mutta harkitsen vakavasti ostavani sukkahousut ja käyttäväni hameita ja mekkoja talvellakin.
..... Yea right. Mutta oikeasti, se on mun suunnitelma.
 - 10 lyhythihaista - yks siisti (nää tulee varmasti vähenemään pakkausvaiheessa) Eivätpä tulleet.
 - 11 pitkähihaista - 1 talvi, 1 kotoilu, 4 neuletta, 3 jakkua, 2 hupparia (näistäkin varmasti karsiutuu) En mene valehtelemaan ja sanomaan, että mulla on liikaa paitoja. Paitoja ei koskaan voi olla liikaa. Vinkkinä, että kannattaa pakata mukaan mukavia vaatteita, esim. huppareita, koska aina ei todellakaan tee mieli pistää päälle sitä jakkua tai muuten siistiä ja venymätöntä paitaa. Itse ainakin tykkään olla lasten kanssa rennoissa vaatteissa.
- 4 shortsit + yhet lähetettiin vielä postissa. Kesän kuumina kuukausina kun mekkoja en edellä mainituista syistä tullut kovin paljoa käyttäneeksi, tuntui, että shortseja oli jopa liian vähän. Kyllähän siinä viikon aikana tuli jo käytettyä melkein jokaista kahdesti, vaikka yritti tehdä vaihtelua.
- 3 tai 4 housut Mukaan otin kolmet housut, joista yhdet olivat kokoa liian isot ja yhdet repesivät pari viikkoa sitten. Tänään kampanjaan liittyikin iloisesti kahdet uudet housut ja lisäjäseniä saattaa olla tulevaisuudessa tulossa, koska en omista yksiäkään kunnon farkkuja.
- 2 lökärit - Liian vähän, mikäli yhtyy muhun siinä, että lasten kanssa ollaan rennoissa vaatteissa. Itse pyristelen legginsit apuna ja suunnitelmissa olisi ostaa uudet lökärit ASAP. Tämän sanottua, suosittelen kuitenkin ostamaan nämä tuotteet enimmäkseen kohdemaasta, koska ne ovat myös hyvä uhrilahja maalle kun vuosi on lopuillaan. Älä siis osta mitään kalliita, mikäli harkitset hylkäämistä.
- 2 takkia - nahka & farkku. Hmmm..... No oikeasti, mikäli tuo sininen jakku lasketaan takiksi, toin Suomesta kolme takkia, mutta sekin luku on tuplaantunut. He he he. Ja ei, en omista talvitakkia, minkä joku saattaisi nähdä itsetuhoisena tekona Pekingin lämpötilan laskiessa kuitenkin pakkasen puolelle, mutta yritän kärvistellä lämpimämmän nahkatakin + kaulahuivin + villapaidan kanssa. Mistä tulikin mieleeni lisätä ostoslistalle villapaita.
- 4 kengät - varvastossut, ballerinat, talvi/syksy -kengät, tennarit ja ehkä yhet korkkarit (arkikäyttöiset). Noh, kotoa toin varvastossut, ballerinat ja lenkkarit. Syksysaappaat oli jo matkalaukussa, mutta piti hylätä painorajan takia... Joukkoon ovat liittyneet siis arkikorkkarit ja
talvi(maiset)kengät. Oikeasti tekisi mieli ostaa vielä kahdet kengät lisää, mutta en voi mitenkään. Kengät painaa niin paljon. Itse suosittelen joko a) tuomaan kotoa 3 kengät, joista yhdet tarpeen vaatiessa ovat talvikengät tai b) tuomaan kotoa vain 1-2 kengät ja ostamaan kohdemaasta loput (halvat) ja jättämään ne sinne. Tai sitten olet samanlainen vaatteiden rakastaja kuin minä, etkä kuuntele järkipuhetta.
- Alustavaatteet kahdeksi viikoksi Mikäli olet laiska pyykkääjä, osta paljon alusvaatteita (ÄLÄ siis vaivaudu tuomaan koko kasaa Suomesta :D), koska alusvaatteet ovat käytännössä se asia, joka määrittelee pesukoneen käynnistämisen ajankohdan.
- 2 hattua (tai yksi) Toin kaksi, ostin yhden lisää, kolme hattua on aika paljon. Ainakin kun pakkaa kotimatkaa varten.
- Lapset & villasukat (?) Kuulostaa hyvältä, vielä en oo päässyt kokeilemaan tositoimissa.
- 2 yökkäri-comboa - shortsit & pitkät housut Itselläni on vain shortsit + 3 paitaa ja ihan hyvin on mennyt ainakin kun ulkona ei ole kylmä. En usk talojen lämmityksen olevan täällä kovin hyvää, joten pitkät yökkärinhousut voisi olla hyvät.
- 2 laukkua ...... Ei kommentteja. En tiedä miten pääsen ikinä takaisin Suomeen.
Monet suosittelevat ottamaan mukaan vain todella vähän tavaraa ja ostamaan melkein kaiken kohdemaasta, mutta itse haluan jakaa oman tarinani, joka kuului siis niin, että en päässyt kaupoille kahteen kuukauteen. Näin voi käydä ja mitäs silloin teet kun on vain kaksi paitaa ja kaksi housua mukana? Okei, okei, myönnettäköön, että olisin varmasti voinut käydä kaupassa Timothyn harrastuksen yhteydessä tai ehkä olisimme jopa voineet mennä joku viikonloppu kunnolla shoppailemaan, jos olisin vain asiaa pyytänyt, mutta en halunnut olla vaivaksi.

Itse olen ihminen, joka "ei halua sulkea ovia itseltään", eli en halua jättää jotain vaatetta kotiin ja itkeä sitten ulkomailla, kuinka juuri tänään olisin halunnut sen pukea päälleni, joten päätin vain ottaa mukaan mahdollisimman suuren osan lempivaatteista. Voihan niitä vaatteita kuitenkin lähettää postilla Suomeen ja onko se lisämatkalaukun ostaminen yhdelle lennolle niin kallista..?
Pitkäksi aikaa ulkomaille lähtevien keskuudessa on karkeasti sanottuna kaksi koulukuntaa pakkaamisessa:

1) Otat mahdollisimman vähän tavaa mukaan, ostat kaikki ulkomailta
    a) ostat mahdollisimman halvalla ja jätät kohdemaahan, tulet takaisin yhtä vähällä tavaralla
    b) panostat ulkomailla shoppailuun, olet siis pulassa joka tapauksessa takaisin tullessa
2) Otat mukaan kaikki lempparit & ostat lisää, koska YOLO (käytän sanaa vitsaillen, älkää huolestuko)
    a) leikit entten tentten -leikkiä ja hylkäät ylimääräiset vaatteet vuoden päätteeksi
    b) olet kuten minä, eli todella, todella fckd  (tässä tilanteessa tulee hyötyyn se, että omaat kumppanin/hyvän kaverin paikan päällä ja suunnittelet palaavasi lähiaikoina - voit siis jättää tavaroita kyseisen henkilön huostaan ja toivoa, että kun palaat, otat kotoa mukaan oikeasti vähän tavaraa, etkä ainakaan shoppaile taas paljoa, koska muuten et ole pulassa vain tuotujen ja ostettujen tavaroiden kanssa vaan myös vanhojen tavaroidesi).
En siis yritä kannustaa ketään pakkaamaan tietyn kaavan mukaan, koska jokainen tavallaan, ainoat todelliset vinkit ovat se mekkojen määrän huomioiminen ja rentojen vaatteiden omistaminen, olivat ne sitten kotoa tai kohdemaasta ostettuja. Urheiluvaatteita kannattaa myös tuoda, jotta motivaation iskiessä ei suunnitelma kariudu esimerkiksi siihen, ettei sinulla ole urheilurintsikoita, etkä löydä niitä kaupastakaan.
Jälkiviisaan loppusanat: En todellakaan kadu, että otin paljon tavaraa, vaikka monet asiaa kauhistelivatkin. Älkää siis peljätkö, vaikka oma matkalaukkunne olisi ratkeamispisteessä ja ihmisten yleensä vain puolillaan. Kyllä ne tavarat jotenkin saa Suomeen (älkää luottako muhun, mä en oikeasti tiedä miten).
 
8 kommenttia on "Jälkiviisaan pakkauslista (au pair)"
 1. Toinen saman ongelman omaava au pair ilmoittautuu!! Tavaraa on jo nytten ainakin yksi matkalaukullinen enemmän ja kohti pitäisi suunnata talvikenkiä tms. ostamaan... Ei hyvä! :D
  No mutta onneksi en ole vielä vähään aikaan minnekään matkalla!

  http://therhythmoftherush.blogspot.de/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo en kyllä tajua miten kukaan selviää vaatekasojensa kanssa kunnialla kotiin :D Ja muuten, kävin sun blogissa, tosi hienoja noi gifit!! :)

   Poista
 2. Lapset & villasukat :DDDD Mulla oli about 30 kiloa tavaraa kun tulin Suomesta (arviolta 5 ruokaan&tuliaisiin) ja takaisin raahasin yli 70kiloa ettäh... Mä vielä olevinaan heitin tosi paljon tavaraa menemään.Mulla sattui onneksi tosi kiva lentokenttävirkailija ja jouduin maksamaan pelkästään ylimääräisestä laukusta, en ylimääräisen laukun ylimääräisistä kiloista, mutta sinnekin upposi se vajaa sata euroa. Postitushan on kohtuuhalpaa Kiinasta. Mun muistaakseni laivarahdilla saa 20kiloa alle viidelläkympillä, mutta siinä sitten kestää kuukausia ja saa nähä millasessa kunnossa tavara tulee takaisin.

  Mä oon kyllä tosi ilonen että mä raahasin Kiinaan aikoinaan ison kasan alusvaatteita. Ne paikalliset on niin hirveitä!!! Revitään vieläkin wechatissa huumoria kaikkien marketeiden alusvaatepuodeista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua 70 kiloa!!! :D Okei saa kyllä nähä mihin lukemiin mäkin vielä pääsen... Suurin ongelma on se, että jään reissaamaan vuoden jälkeen, enkä voi kaikkia tavaroita kuljettaa mukana ympäri Kiinaa, mutta en myöskään luota ihan hirveesti tosiaan tohon Kiinan laivarahtiin.... :D Ja normaaleja alusvaatteita ei kyllä löydy ihan joka nurkasta! Musta tuntuu, että pitäis mennä johonkin erittäin hienostuneeseen alusvaateliikkeeseen, mikäli ei halua käyttää jotain hirveitä mummopöksyjä :D

   Poista
 3. Joo siis mullahan ei olis mitaan ideaa, miten saisin iskettya mun vaatteet yhteen laukkuun, mut onneks iskalla on tassa "vaan" viiden tunnin paassa tuttuja, jotka postittelee jatkuvasti laivarahtina Suomeen tavaraa, niin eikohan sinne eksy joku Walmartin maailman rumin matkalaukku taynna ei-niin-lempparivaatteita... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sulla on hyvä tuuri noiden tuttujen kanssa! Mä en todellakaan uskaltais luottaa mitään tavaroitani kiinalaisen laivarahdille, varsinkin kun Peking ei oo ees rantakaupunki, joten en usko, että tavarat koskaan ees pääsis sinne laivan kyytiin.. :D

   Poista
 4. Haha, mäki oon suunnitellu ostavani sukkahousuja jos vaikka saisin käytettyä kaapin perällä lojuvia mekkoja! :D Ja mulla on käynyt taas vähän toisin päin. Tai otin liikaa vaatteita, just niiku sanottiin ettei pitäisi. Ja nyt oon tajunnut että on liikaa vaatteita, ei olis pitänyt. :D en oo kyllä hirmusesti ostellu joten ei ongelmaa...vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah tykkään tosta lisäyksestä "vielä", koska tosiaan se ongelma varsin todennäköisesti vielä koittaa :D Mutta jos ainakin sais niitä mekkoja käytettyä talven aikana niin vois kieltää pakanneensa turhaa tavaraa ;)

   Poista