No matches found

keskiviikko 27. toukokuuta 2015
Pääsinpäs hihkumasta, että mulla jo ensimmäinen perhe oli sopiva, kun tänään sain kieltävän vastauksen heiltä. Perhe haluaa mies-au-pairin. En sitten tiedä miettivätkö he lähes kolmen viikon ajan olenko mies, vai missä kesti. Joka tapauksessa, pääsen itsekin ilmeisesti mukaan yleensä au pair -kokemukseen kuuluvaan perheen metsästykseen.

Uuden perhetarjouksen sain saman tien. Itsevarmana siitä, että välttäisin sittenkin metsästyksen, luin viestiä eteenpäin. Perhe oli muuten kaikin puolin hyvä (tyttärellä oli jopa suloinen kiinalainen nimi :D), mutta sattui asumaan Sisä-Mongoliassa pienessä, "pienessä", kahden miljoonan asukkaan kaupungissa, Hohhotissa.

Mietinnän jälkeen tulin tulokseen, etten tulisi viihtymään kyseisessä kaupungissa ja kyseisessä ilmastossa, joten hylkäsin perheen. Sinällään harmi noin  "pinnallisen" syyn takia jättää välistä, mutta ei ois kivaa lähteä ja asua paikassa, jonne ei ees halua. Haluan nähdä modernin Kiinan, Pekingin ja Shanghain, en niinkään Mongoliaa. Ei sillä, että siinä ois mitään vikaa, mutta 9kk... En haluu kärvistellä sitä vaan siks, etten osannu sanoo "ei". Mul on kyl tosi paha mieli sen perheen takii. Ne vaikutti niin kivoilta. Empatiapurkaus. Mut joo, ehkä niille sopii paremmin joku, joka tykkää tosi perinteisestä kulttuurista ja viihtyy pienemmässä kaupungissa (koska 2 miljoonaa asukasta on tosi pieni paikka, mutta joo).

Hohhot, Inner-Mongolia

Viime lauantaina oli Allianssin Nuorisovaihdon lähtijävalmennus, jossa oli ihmisiä nuorisovaihdon kaikista ohjelmista, enimmäkseen ihmiset oli lähössä vapaaehtoistyöhön. Au paireja oli mun lisäks vaan kaks ja niistä kumpikaan ei ollu tulossa Kiinaan, joten iltapäivällä juttelin kahden kesken entisen Kiinan au pairin kanssa. Oli kyllä tosi kiva kysellä kaikkea maan ja taivaan väliltä ja saada tietää enemmän Kiinasta, sen kulttuurista ja au pairiudesta ja saada neuvoja.

Ennen näitä ryhmäkeskusteluita meille puhuttiin kulttuurishokista ja muista asioista, joita ulkomailla ollessa tulee kohtaamaan. Ei sinällään mitään uutta, mutta tehtiin kanssa puheharjoituksia, jotka havainnollisti kulttuurillisia eroja ja meille kerrottiin käytännönasioita, esim. vakuutuksista ja veden puhdistamisesta. Saatiin kanssa naureskella suomalaisten kulttuuripiirteille, kuten "bussitanssille", eli kun haluaa jäädä bussista ja nojaa hieman eteenpäin sanomatta mitään ja vierustoveri tajuaa aikomuksen ja antaa tietä hänkään sanomatta mitään.

 
Tätä esitettä oon sitten lueskellu tässä kun odotellessa tietoja. Lisää odottelua varmaan tiedossa kun pitäis saada uus perhekandidaattikin... Nojoo. Ainakin ehin opiskella kiinaa kun lähtö ei oo ens viikolla.
 

6 kommenttia on "No matches found"
 1. täähän menee jännittäväksi milloin ja minkälainen perhe ja mistä sitten matchaa!

  infinnish.blogpsot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Toivottavasti löytyis joku hyvä ja mahdollisimman nopeesti. Lähtöjalka vipattaa vimmatusti :D

   Poista
 2. Hei onko sulla instagramia? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, verawinter :) Tulee varmaan mielenkiintosempaa matskua Kiinasta :D

   Poista
 3. Tiiän niin hyvin ton tunteen kun joutuu hylkäämään perheitä tiettyjen syiden takia, hetken kirpasee oikeest syvältä mut onneks menee ohi :D nimim. ainakin 5-6 perhettä hylänneenä haha mun blogi löytyy osotteesta http://italian--dream.blogspot.fi jos aupparijutut kiinnostelee!

  VastaaPoista