2nd semester recap | Ulkomailla opiskelu

maanantai 15. toukokuuta 2017
 
En voi uskoa, että olen opiskellut täällä jo kokonaisen lukuvuoden. Vastahan muutin Macauhun, enkä edes osannut mennä koululle, mutta nyt sieltä jo viimeisen kerran kävelin ulos koulupuku päällä. IFT:ssä vain ykkösluokkalaisilla nimittäin on koulupukupakko ja viimeisillä viikoilla meillä on vain kokeita ja niihin saa pukea mitä haluaa. Tai no, on vapaallekin pukeutumiselle rajoituksensa. Kaverini järkyttyi kun sanoin, että 1) Suomessa ei ole koulupukua edes ala-asteella ja 2) kouluun voi oikesti pukeutua miten haluaa, oli se sitten college-jumpsuit tai napapaita ja minishortsit. Ja saa meillä Macaussa sitten sentään pukeutua rennommin kuin mitä USA:sta on kuullut.
 
Arvattavasti, viimeinen koulupukupäivä oli luokkalaisilleni varsinainen juhlahetki, sillä he vihdoin vapautuivat tästä traditiosta pukeuduttuaan koulupukuun tarhasta asti. Kaikki ottivat kuvia kavereidensa kanssa ja joistain näistä otoksista saattekin nauttia tämän postauksen kuvituksena haha. Muutenkin ihmiset innostuivat ottelemaan kuvia opettajiensa kanssa kurssien loputtua, mikä minusta oli vähän huvittavaa. WeChatissa (= whatsapp & facebook & kaikki mahdollinen) näin, että jotkut jopa ottivat selfietä eläin-filttereillä opettajien kanssa!

Tabi, Minä, Christal, Helga ja Kini

Tässä semesterissä minun kurssini olivat: japani, englanti, introduction to tourism services, organizational behavior, E-commerce, managerial accounting ja business maths. Kaksi viimeistä ovat pitäneet huolen siitä, ettei jakso ole mennyt lähellekään yhtä hyvin kuin syyslukukausi. Minä typerys vielä luulin, että tykkäisin molemmista kursseista, Suomessa kun sain matikasta aina 8-9 ja tykkään järjestellä asioita. Aasialainen matikka ei kuitenkaan ole lähelläkään suomalaista. Siis ihan oikeasti, en ole varmaan koskaan itkenyt minkään kurssin takia yhtä paljoa.. :D Pienet sivulaskut, jotka vain avustavat uudessa laskutavassa, eikä niitä opeteta, ovat minulle aivan tuntemattomia ja aivan uskomattoman vaikeita. Jotkut asiat ovat muille niin selviä, etteivät kaverit heti edes ymmärrä miksen osaa jotain "helppoa" laskua. Ja opettajasta ei ole mitään apua, joten joudun googlailla kaiken aivan perusteista asti itse. Ensimmäisestä testistä pääsin läpi nipin napin 15/30 ja toisesta sain 13/30, eli jäi kahdesta pisteestä kiinni. Loppukoetta odotellessa... Not.

Toinen viholliseni on managerial accounting, jonka midterm oli elämäni ensimmäinen hylätty koe. En vain ymmärrä, miten voi olettaa, että joku osaa ulkomuistista kaiken normaalin kurssisisällön + kuinka tehdä joku 8 erilaista budjettia ja 7-vaiheisen statement of cash flown. Aasialaiset tosiaan ovat ulkoaopettelun mestareita, mutta onko tuo muka mahdollista heillekään? Näiden kahden ongelmakurssin takia myös muut kurssini ovat kärsineet kun ei hirveästi ole ylimääräistä motivaatiota käytettävänä opettelemaan esim japania vapaa-ajalla. En jaksa odottaa, että tämä jakso on virallisesti ohi kokeiden jälkeen!

Tourism-ope ehdotti itse kuvaa :D

Varmaan selvin kehitykseni tämän vuoden aikana on ollut esiintymistaidossa. Meillä on jokaisessa kurssissa vähintään yksi esitelmä, joten on tullut roppakaupalla kokemusta lyhyessä ajassa ja hassua huomata, miten sitä vaan tulee luonnollisemmaksi puhujaksi esitelmä esitelmältä. Muistan, kuinka kauhuissani olin lukiossa, jos meille ilmoitettiin, että kurssiin sisältyy esitelmä. Nyt tiedän, että tulen pitämään esitelmän 7-10 kertaa puolessa vuodessa ja vieläpä englanniksi. Vaikka meille kaikille englanti on vieraskieli, olen selvää parhaimmistoa, minkä takia tarjoudun yleensä esittelemään sen pätkän, joka tuntuu muille hankalimmalta. Enpä olisi koskaan uskonut, jos minulle olisi tämä kerrottu kaksi vuotta sitten.

Alle euron jälkkärit ruokalassa <3

Ennen Macauhun tuloa vannoin aikovani olla hikari. Matikka ja accounting eivät ehkä suju aivan loistavasti, mutta muuten olen kyllä aika hyvin pitänyt tästä uhkauksesta kiinni; panostan kaikkiin kurssitöihini 120%, tourismissa sain jopa palkinnon minulla ollessa kurssin parhaat pisteet ja semester-projekteissa korjailen muiden jäsenten kielioppia vielä viimeisenä yönäkin ihan vain jotta raportti olisi mahdollisimman täydellinen. Kaveriporukassani naureskellaan taidolleni pidentää mitä vain tekstiä huomattavasti ja usein projekteissamme saankin olla kirjoittelemassa kaikenlaista shaibaa yrityksen taustasta ja "target marketista" siihen, mitä upeaa nyt opimmekaan kyseisestä työstä. Akateemiset kirjoitustaidot ovat yllättäneet minutkin, mutta jostain sitä tekstiä vain kumpuaa.

Ryhmäkuva computer-open kanssa. Puolet luokasta laiskotteli jopa
viimeisenä päivänä ja pukeutui urheilu-uniformuun

Ennen Macauhun muuttoa jännitti tietysti hirveästi, teinkö oikean päätöksen koulua koskien. Vaikka ulkomailla ja varsinkin aivan erilaisessa maassa opiskelu tuovatkin omat vaikeutensa mukanaan, olen todellakin tyytyväinen, että tulin tänne. En pelkästään opiskele uutta alaa, mutta myös opin itsestäni ja elämästä uusia asioita ihan vain ulkomailla asumisen takia. Välillä ärsyttää ihan kaikki mahdollinen koulun epä-suomalaisesta opetuksesta epäkypsiin luokkalaisiin, Macaun pienuuteen ja kanttonin kieleen, mutta loppujen lopuksi olen onnellinen täällä. En edes voisi kuvitella opiskelevani missään muualla ja hassua ajatella, että 1/4 yliopistosta on jo käyty. Innolla odotan jo syksyllä koulunpenkille palaamista, vaikka sitä ennen onkin vielä edessä hirveä koerupeama (opiskelen joka päivä 6x 45 min + 15 min tauko...), kesäharjoittelu (jonka järjestely ei mennytkään ihan kuin strömsöössä, mutta siitä lisää kun kuviot selkeytyvät - toivottavasti) ja Suomessa vietettävä kesäloma. Heinäkuussa voisi sitten oikeasti olla jo kesä, jookos Suomi?

6 kommenttia on "2nd semester recap | Ulkomailla opiskelu"
 1. Ihana blogi ja tosi kiva postaus! Tsemppiä jatkoon :)<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon! :)) Ja tsemppiä myös sinne tuleviin koitoksiin ;)

   Poista
 2. Oho, jännä blogi sulla! Opiskelen itse japanin kieltä joten heti kun näin että opiskelet Aasiassa niin oli pakko tulle lukemaan. Taidatkin saada minusta uuden lukijan!
  Voin vain kuvitella miten vaikea joku matematiikan kurssi on aasialaisessa yliopistossa, huhuh. Itse pärjäsin juuri ja juuri lukion lyhyen matematiikan kurssit läpi. ^_^;

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiva kun löysit tänne! :) Matikka tosiaan on Aasiassa sellaista, että ei mene ymmärrykseen edes sellaisella joka pärjäsi hyvin lyhyessä matikassa... Onneksi kurssi on nyt ohi ja sormet vaan ristiin, että menee läpi haha :D Ensi vuonna sitten statistics, jes...

   Poista
 3. Sattumalta löysin blogiisi, voi että miten symppis! Itsekin ulkomailla opiskelevana on mielenkiintoista lukea muun maailman menosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos miten kiva kuulla! :) Aina kiva itsekin lukea muiden ulkomailla asuvien ja varsinkin opiskelevien kuulumisia :)

   Poista