''Onnea! Sinut on hyväksytty opiskelemaan...''

tiistai 21. kesäkuuta 2016
Odotin aina tulosteni tulevan vasta heinäkuun puolella, joten perjantaiaamulla huomattu sähköpostiviesti tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta. Ensiksi laitoin puhelimen takaisin pöydälle ja päätin jättää koko viestin huomiotta, mutta sitten keräsin itseni kokoon ja jännittyneenä kirjauduin hakijan sivuilleni. Tulos jännitti, koska mitään b-suunnitelmaa ei ole.
Ja onneksi sille ei ollut tarvetta, sillä minut on hyväksytty opiskelemaan Tourism Retail and Marketing Management -kandin tutkinto Macauhun Institure for Tourism Studies -kouluun! Elokuussa muutan Aasiaan (vähintään) neljäksi vuodeksi!!! APUA!
Siitä marraskuisesta postauksesta (löytyy TÄSTÄ), jossa pohdiskelin tulevaisuuden opiskeluita, tuntuu olevan ikuisuus. No onhan siitä jo seitsemän kuukautta ja todella paljon on tapahtunut tässä välillä. Tuntuu hassulta, että tässä sitä nyt vihdoin ollaan, opiskelupaikka hyväksyneenä ja pikkuhiljaa tajuten, että tämä on ihan oikeasti totta ja 10.8. lähtee lento ironisesti Pekingin kautta kohti Macauta.


Minä tyhmä menin luulemaan, että Accept-nappia painettuani olisi ainoana tehtävänä odottaa elokuuta. Näin ei todellakaan ole. Jos luulin, että hakemukseni järjestely oli hankalaa, en edes tiedä kuinka kuvailla opiskelupaikan hyväksymisestä seuraavaa asioiden hoitamisen maratonia. Deadline on asioilla viimeistään 4.7. ja kuinka sattuikaan, että lähden Espanjaan tänä perjantaina. Aikaa siis on minulle viikko.

Olen täyttänyt Kelan lomakkeita, käynyt lääkärintarkastuksessa (yksityisellä tietysti, koska lyhyt varoitusaika..), varannut hammaslääkäri- ja rokotusajan, lähettänyt sata viestiä koululle saadakseni tilinumeron ja voidakseni tehdä kansainvälisen tilisiirron, täyttänyt koulun lomakkeen saadakseni paikan asuntolasta ja soittanut Kelalle saadakseni todistuksen siitä, että Oikeus Suomen sosiaaliturvaan ulkomailla oleskelun ajan -lomakkeeni on käsittelyssä, vakuutukseni kun ei kata yli puolta vuotta ulkomailla. No mutta hei, onneksi opiskelijaviisumia ei sentään tarvitse hommata etukäteen.


Jännittää ja innostuttaa samaan aikaan. Paljoakaan odotuksia ei ole, mikä on ehkä hyväkin asia, enpähän pety. Kysyin skype-haastattelussani haastattelijoilta, kuinka paljon ulkomaalaisia opiskelijoita koulussa on ja he sanoivat, että 20%, mutta siihen sisältyy kiinalaiset ja kai hongkongilaisetkin. Niiden lisäksi muista Aasian maista tulee varmasti myös opiskelioita. Saa nähdä, olenko ainut vakituinen länsimaalainen opiskelija. Vaihto-oppilaita ainakin on Euroopasta ja USA:sta, mutta se ei ole ihan sama asia. Ei sillä, että voisin hengata vain oman rotuisteni kanssa, mutta olisi kivaa jakaa kokemuksia jonkun kanssa, joka näkee ne saman kulttuurin lasien läpi ja mitä jos kaikki puhuvat vain omia kieliään, eikä kukaan jaksa vaivautua juttelemaan englanniksi oudon blondin kanssa.

Onneksi hyväksymispäätös tuli jo, sillä vajaassa kuukaudessa tulisi todella kiire pakata muuttoa varten. Mitä noin pitkäksi ajaksi voi edes pakata? Ongelmia oli jo kun lähdin au pairiksi ja nyt ollaan jäämässä hieman pidemmäksi aikaa sille tielle. Kaksi matkalaukkua ainakin otan, se on varmaa - mikään muu ei sitten olekaan. Jouluksi on suunniteltu Suomeen tuloa, joten kunhan neljäksi kuukaudeksi saisin pakattua, olisi kaikki hyvin. Onko cupcake-kone ihan turha ottaa mukaan? Entä kasa kynsilakkoja? Pehmolelu, joka on metrin mittainen? Yksi asia, jonka voin iloissani jättää Suomeen, on talvivaatteet. Macaussa on kylmimmillään 10 astetta, joten hei hei paksut talvitakit ja talvikengät. Ei tule ikävä myöskään pipoja ja lapasia. Toisaalta ei ehkä kannata naureskella, sillä Macau on taifuuni-aluetta...
10 kommenttia on "''Onnea! Sinut on hyväksytty opiskelemaan...''"
 1. Onnittelut vielä tätäkin kautta kouluun pääsystä! :) Varmaan aivan hirveää paperisotaa ihanien ja ei niin ihanien virastojen kanssa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ihan hirveetä paperisotaa kyllä, nyt kaikki taitaa olla toistaiseksi hoidettu - onneksi :D

   Poista
 2. Vaau PALJON onnea sulle! Kuulostaa ihan mahtavalta, alkoi itseäkin hymyilyttää. :D

  VastaaPoista
 3. Oi vitsi, kuulostaapa tosi jännältä! Hurjan paljon onnea opiskelupaikan saamisesta, jään innolla odottelemaan postauksia koko Aasiassa opiskeluhommaan liittyen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos, kiitos! Tuskin loppuu postausideat kesken Macaussa haha :D

   Poista
 4. Oooh kuulostaa mahtavalta! Paljon onnea 8)

  http://aliisla.blogspot.fi

  VastaaPoista
 5. Paljon paljon onnea!!! Mä tiesin että sä pystyisit siihen! Huhhuh, tulee olemaan ihan huikea kokemus tuo :) <3 Mä oon kanssa jo miettinyt et miten ihmeessä roudaan kauheen kasan tavaroita espanjaan, vaikka ei tosiaan oo opiskelupaikoista kuulunu mitään vielä. Tuloksia ootellessa...:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rosa :)<3 Nyt vaan sormet ristiin, että säkin pääset sisään haluaamaas kouluun!! Hauskaa jos (ja kun ;) ) päästään alottamaan samaan aikaan opinnot ulkomailla.

   Poista