Pari muuttujaa

perjantai 12. kesäkuuta 2015
Tarkoitus oli tänään tehdä postaus tulevasta perheestä, mutta mikäs olisikaan hauskempaa, kuin suunnitelmien muuttuminen? Mun Kiinan suunnitelmat nimittäin muuttuivat.

Laitoin tulevan perheen äidille viestiä WeChatissa (kiinalaisten suosiossa oleva whatsapp tms.) kyselläkseni kuulumisia ja selvitellekseni saapumisajankohtaa. Mulle oli kerrottu, että perheen nykyinen au pair on lähdössä tässä kuussa ja saisin päättää, millon menisin heille. Keskustelimme hetken ja jostain kamalan kielimuurin takaa ymmärsin, että voisinkin mennä paikalle vasta elokuussa, koska nykyinen au pair olikin päättänyt jäädä siihen asti. Vielä.Vähintään.Kuukausi? Ei sillä, että olisin odottanut ensin koko kevään YO-juhlia ja vielä koko kesäkuun, että pääsisin lähtemään, ehei. Ja YLLÄTYYYS, sain nimittäin myös selville, että perhe asuu puolet vuodesta Guangdongin maakunnassa Hong Kongin lähellä, eli ihan Etelä-Kiinassa. Tämä ei tietenkään ole mitenkään huono uutinen ottaen huomioon, että ilmasto on siellä varsin mieluinen, talvella n. 20-14 astetta ja kesällä n. 25-30, kelpaa!

Guangdong
Koska perheen äiti joko a) ei oikeesti ymmärrä _yhtään_ englantia tai b) ei vaan haluu vastata kysymyksiin, pyysin Kiinan yhteyshenkilöä selvittämään asioita vähän. En todellakaan haluu viettää Suomessa VIELÄ 1,5kk!! Yhteyshenkilö (en käytä nimeä, koska en oo ihan varma mikä se on :D) varmisti mun pelon, eli etten voisi mennä perheeseen ennen elokuuta... Kuitenkin, on kuulemma joku toinen perhe, joka etsii au pairia 2 kuukaudeksi ja voisin mennä sinne ensin ja vaihtaa sitten Peking/Guangdong -perheeseen. Nyt vaan odotellaan perheen papereita ja toivotaan, että kaikki menis niin kuin pitää..... En malta odottaa sitä keskustelua kun säädän kahden eri perheen kanssa, milloin päivämääristä ja lennoista.

Onneksi kuitenkin tullaan hyvin toimeen varmistuneen perheen äidin kanssa kielimuurista huolimatta. Se jo kerto, kuinka odottaa kovasti mun saapumista, koska tullaan niin hyvin toimeen ja kuinka se aikoo tulla lentokentälle vastaan.

Kun sanoin, että haluun sinne pian :D Ihana
 
 
Mun perhe (Peking/Guangdong):

Äiti & Isä
Tyttö, 9v.
Poika, 7v.

Asuvat Pekingissä keskustan viereisessä kaupunginosassa, jossa on yli 3 miljoonaa asukasta. Siis kaupunginOSASSA. Kämppä on kai 400 neliötä ja heillä on siivooja/kokki asumassa siellä myös. En ees haluu ajatella, kuinka rikkaita ne on; 2 kämppää, kodinhoitaja ja 2 lasta (ja Kiinassahan jos haluaa toisen lapsen joutuu maksamaan monia kymmeniä tuhansia euroja). Jos Kiinassa asuminen ei oo tarpeeks erilaista, niin nyt pääsee sitten vielä asumaan tosi rikkaaseen perheeseenkin.

Toivottavasti saan pian tietoja toisesta perheestäkin ja pääsen lähtemään! Hassua miten, kun luulin lähteväni parin viikon päästä, olin ihan kauhuissaan, etten oo vielä valmis, mutta nyt kun lähtö sekaloituikin, oon jo ihan menossa :D
10 kommenttia on "Pari muuttujaa"
 1. Hei löysin sattumalta blogisi! Asun itse Shanghaissa ja tässä on mun blogi: https://poissakotoa.wordpress.com Ehkä sieltä löytyy jotain kivoja vinkkejä tulevaan seikkailuun. Olen itse asunut täällä reilun vuoden ja yrittänyt kans tahkota kiinaa päähän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos blogiosoitteesta, jään lueskelemaan mielenkiinnolla! :) Hyvä myös kuulla, että Kiinassa selviää hengissä haha :D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Sulla on tosi hienoja kuvia sun blogissa :)

   Poista
 3. Voi, ihana blogi! Jään seurailemaan, ja pidän peukut pystyssä, että pääsisit pian aupparoimaan... :) Itsekin haaveilin hetken au pairiksi lähtemisestä Kiinaan, mutta päätin kuitenkin pysytellä Euroopan rajojen sisäpuolella, ja aloitin kesäkuun alussa työt Englannissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! Englanti on myös varmasti mahtava paikka :) oonki muute jo aiemmin lisänny sun blogin suosikkeihin ja lukenu sitä jonkun aikaa :D

   Poista
 4. Hmm miä olevinaan kirjotin tänne kommentin mut unohin ilmeisesti painaa lähetä nappulaa :D no jokatapauksessa! Ihan äärettömän jännää lueskella näitä sun juttuja. Tulee pienet flashbackit! Tiiätkö minne päin Guangdongia tai Pekingiä oot muuttamassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se mun "pääperhe" asuu Pekingissä Chaoyangin districtissä ja mahdollinen toinen perhe jossain laitamilla kai. Ja Guangdongista en tiiä yhtään mitään, koko kakkoskoti tuli vähä puskista :D
   Tiiäks yhtään tost Chaoyangista, et millanen se on? Joku business-paikka ainakin kai

   Poista
 5. Chaoyang on perjaattees kaupungin keskusta ja ns. rikkaitten alue eli suurin osa expateista (miinus yliopisto-opiskelijat) ja rikkaammista kiinalaisista asuu siellä. Se on kaikist kansainvälisin alue koko kaupungissa ja sielt löytyy about kaikki mitä ihminen elämält tarvitsee :D Sanlitun on kaikist keskeisin osa aluetta ja sielt löytyy miljoona ostoskeskusta ja länsimaist ravintolaa ja clothing markettia. Se on kans koko kaupungin kallein naapurusto. Jos en ihan muista väärin ni Chaoyang parkin länsipuolel on omakotitaloi sun muita isompi kasa et veikkaisin et jossaa sielpäin tuut asumaa :)

  VastaaPoista