Läksiäiset ja päivitys

sunnuntai 21. kesäkuuta 2015
Lauantaina pidin läksiäiset, vaikka lähtöpäivä ei ookaan ihan selvillä. Juhannuksen jälkeinen päivä ei oo mikään paras päivä juhlille - tai oikeastaan millekään muullekaan, mutta tää oli viimeisin viikonloppu kesäkuun aikana, joka kävi mahdollisimman monelle. Jos siis pääsen tähän toiseen perheeseen ensin, olisi lähtö heinäkuun alussa ja oon ajatellut lähteä 30.6. tai 1.7. ja olla hotellissa pari yötä jos työt alkais vasta vähän myöhemmin. Haluun mahd. nopeesti Kiinaan jo!!

 

Baariin asti selvinny porukka: Sandra, Hope, minä, Sini & Amanda
Nǐ hǎo!

Batmankin liittyi seuraan :D
 

Viime viikonloppuna sain kakkosperheen paperit ja soiton perheen äidiltä. Hän oli työmatkalla Helsingissä, joten sovittiin tapaaminen hotellin baariin. Ihme kyllä mua ei hirveesti jännittäny, mutta jännityksen purkikin ehkä mun oma jäänrikkoja, eli kun olin väärässä hotellissa aluks. Onneks respatyyppi varmisti sukunimen ennen kuin soitti hotellihuoneeseen, koska muuten joku ihan väärä tyyppi ois tullu aulaan hämillään siitä, miks väitin, että meillä on tapaaminen.

Meiän keskustelu meni tosi, tosi hyvin! Puhuttiin 1,5h ihan yhtämittaa, eikä pelkästään "työhaastattelu"-juttuja, vaan ihan kaikesta. Ms. Liu oli tosi kiinnostunu Suomesta ja suomalaisesta kulttuurista. Keskustelu kävikin Suomen verotuksesta mustikkapiirakkaan, revontuliin ja kielten opiskeluun Suomessa. Kiinassa, ainakin Ms. Liun pojalla (4v.), on jo tarhassa joka päivä tunti englanninopetusta, mikä on aika outoa suomalaiselle, mutta Ms. Liun mielestä opetusta oli liian vähän ja sen takia hän halusikin pojalleen au pairin. Hän itse on asunut New Yorkissa pari vuotta ja opiskellut englantia pääaineena, minkä takia keskustelu oli huomattavasti helpompaa kuin toisen perheen äidin kanssa.

Uskon, että Ms. Liu olisi itse valmis ottamaan mut heidän perheeseen, mutta hänen poikansa on kuulemma todella ujo ja valikoiva sen suhteen, kenen hoidettavana haluaa olla. Me siis vielä videochatataan niin, että poikakin on siinä. Itseasiassa Ms. Liu oli just tänään laittanut mulle viestiä chattays-ajasta, mut samperin WeChat ei ollut antanut ilmoitusta viestistä, joten meni tilaisuus sivu suun. Toivottavasti niille käy ajaksi viikkopäivät, eikä vaan viikonloput, koska muuten tää siirtyy taas viikolla...

Viisumihakemus lähti vetämään 18. päivä!
Post Comment
Lähetä kommentti