* 2017 *

sunnuntai 31. joulukuuta 2017
Clisheisesti jälleen kerran kauhistelen sitä, kuinka nopeasti aika on kulunut. Tämä on jo kolmas vuosi pähkinänkuoressa -postaukseni ja kun aloin katsoa kuvia kännykän rullasta, tuntui kuin viime kerrasta olisi vain pari kuukautta. Toisaalta kuva-arkistoa läpi käydessä tajuaa myös, kuinka paljon vuodessa ehtiikään tapahtua.

Vuoden 2016 kertaus löytyy TÄSTÄ ja 2015:n TÄSTÄ.


Tammikuu
Vuosi alkoi Suomesta, josta matkasin Pekingiin ja Gubeishui-kylään minilomalle. En ollut käynyt Pekingissä sitten Kiinan kiertomatkan edellisessä huhtikuussa ja se tuntui oudolla tavalla todella tuntemattomalta, mutta kuitenkin tutulta. Vähemmän sellaiselta paikalta, jossa näkisin itseni asumassa pidemmän päälle. Ehkä Macaun ja Hong Kongin takia Peking vaikuttaa niin vanhanaikaiselta ja ei-niin-viihtyisältä asuinpaikalta länsimaalaiselle. En kuitenkaan todellakaan ole alkanut vihata Pekingiä, vain tajunnut, etten halua siellä loppuelämääni viettää.

Helmikuu
Palasin Pekingiin kiinalaisen uudenvuoden viettoon vain pari viikkoa edellisen käynnin jälkeen. Se oli ensimmäinen kertani viettämässä kyseistä juhlapyhää ja mahtava kokemus. Loppulomasta ajoimme pikajunalla Shanghaihin kolmeksi tai neljäksi yöksi, pääaktiviteettina Disneyland.

Maaliskuu
Alkuvuoden pitkien lomien jälkeen koulua oli yhtäjatkoisesti melkein kaksi ja puoli kuukautta - ja sen huomasi. Kaiken lisäksi tässä jaksossa minulla oli accountingia ja matikkaa, joista kumpikaan ei kuulu bravuureihini.

Kuun lopussa alkoi kesäharjoittelupaikkojen jahtaaminen. Ensimmäinen haastatteluni oli DFS-nimiseen luxus duty free -kauppaan, jonne en loppujen lopuksi saanut paikkaa. Syytä en koskaan saanut kuulla, mutta se, etten osannut suurimman asiakaskunnan (manner-kiinalaiset) kieltä, oli varmasti hyvin suuri osasyy.

Huhtikuu
Pääsiäislomalla lähdin ensimmäiselle soolo-matkalleni, Pattayaan. Se oli täydellinen irroitus koulustressistä ja osoitus itselleni, että pystyn seuran puutteessa lähteä ulkomaille yksinkin. Vaikka en tehnytkään mitään Thaimaassa, sain ladattua akkuja ja tosissaan rohkeuden yksinmatkustamiseen.


Toukokuu
Yliopiston ensimmäinen vuosi suoritettu. Tämä kevät-lukukausi oli huomattavasti syksyä rankempi haastavampien kurssien takia, joten en malttanut odottaa kesälomaa. Koulustressin lisäksi sain jännittää uuden harjoittelupaikan saamista, mutta onneksi se vihdoin löytyi noin viikkoa kesälomaa ("lomaa") ennen portugalilaisen naisen muotiyrityksestä.

Kesäkuu
Melkein koko kesäkuu meni töitä tehdessä, tarkemmin sanottuna skannatessa. Palkattomat, 9:30-19:00 -pituiset työpäivät ja kahdet kuusipäiväiset työviikot eivät olleet hirveän motivoivia, varsinkin kun yritys ei tuntemattomana auttaisi hirveästi CV:ssä (verrattuna siihen, että yksi kaveri oli esim. Louis Vuittonilla). Kaikesta kuitenkin selvitään ja ainakin pomoni oli todella mukava.

Heinäkuu
Kesälomani alkoi vihdoin ja lähdin viettämään sitä Suomeen. Lentomatka ei mennyt ihan suunnitelman mukaan, joten Helsinki-Vantaalle laskeutuminen tuntui sitäkin paremmalta. Noin viikon Suomessa olon jälkeen lähdettiin perheen kanssa matkalle Kreikkaan, Ateenaan ja saaristoon. Oli kivaa pitkästä aikaa käydä uudessa maassa ja varsinkin sellaisessa, jonne on pitkään halunnut matkustaa.

Elokuu
Elokuussa oli edessä paluu Macauhun, mutta sitä ennen käytiin siskoni kanssa Riikassa viikonloppumatkalla. Juuri päivää ennen lentoani takaisin Macauhun, iski sinne voimakas taifuuni, jonka takia koko kaupunki oli aivan sekaisin. Onneksi kaikki tuttunu selvisivät ilman vahinkoja ja vaikka itsekin jouduinkin olla ilman juoksevaa vettä ja nesteyttää itseäni virvoitusjuomilla vesipullojen ollessa loppuunmyytyjä kaikkialla, olisivat asiat voineet olla paljon huonomminkin.


Syyskuu
Kuuden viikon kesäloman jälkeen koulu alkoi taas. Niin hullulta kuin se saattaakin kuulostaa, tykkään koulusta paljon ja vaikka jouduinkin stressata halustani nostaa GPA:ta, nautin olostani. Ja kun Macau oli jo tuttu ja kaveriporukka löytynyt, pystyi keskittyä enemmän kouluhommiin ja normaaliin arkeen.

Lokakuu
Hankin vihdoin itselleni multiple entry -viisumin Kiinaan ja näin pääsin ensimmäistä kertaa käymään Shenzhenissä, josta hyvä ystäväni on alunperin kotoisin. Oli mahtavaa, että sain yöpyä paikallisen perheen luona ja vaikka siellä olikin kotona vain isosisko ja pikkuveli, näki eteläkiinalaista arkea.

Kuun lopussa tehtiin kaveriporukan kanssa toinen vuotuinen Halloween-retki Hong Kongiin, josta jatkettiin Shenzheniin jälleen kerran.

Marraskuu
Joululomalle mietin kaikkia mahdollisia matkatyyppejä, -seuraa ja -kohteita. Kaikkea Balin joogaretriiteistä Laosin ryhmäkiertomatkaan, Taiwanin kiertelyyn ja Okinawaan, mutta lopulta päädyin soolomatkaan Hoi Aniin, Vietnamiin. Siellä vietän kymmenen yötä ja tällä kertaa aion oikeasti tehdä muutakin kuin maata altaalla. Sormet ristiin silti, ettei joka päivä sada! Säätiedotukset eivät näytä hirveän lupaavilta, mutta ainakin lämpöä pitäisi olla 24+.

Joulukuu
Kolmas jakso yliopistoa pulkassa, uskomatonta. Tänä jouluna en lähtenyt Suomeen, vaan perheeni tuli luokseni Macauhun. Päivät on kulutettu käymällä nähtävyyksissä ja nauttimalla ajasta yhdessä. Tuntuu siltä, että mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän arvostan perhettä ja läheisiä muutenkin. Parhautta on istua iltaa rakkaiden ihmisten kanssa puhuen kaikesta maan ja taivaan välillä ja nauraessa niin, että poskiin sattuu. Näitä hetkiä on toivottavasti luvassa vielä enemmän ensi vuonna!

Viime UV kotibileissä Suomessa

Tämä vuosi tuntuu kuluneen hetkessä. Muistan kuinka kesäkuussa havahduin siihen, että ollaan jo puolessa välissä. On kiva pysähtyä näin vuoden lopuksi muistelemaan niitä kaikkia hyviä hetkiä, jotka muuten saattaisivat unohtua.

Ensimmäistä kertaa sitten lapsuuden tein uuden vuoden lupauksia tälle vuodelle. Niitä oli neljä: aloita joku harrastus, saa koulun ulkopuolisia ystäviä, matkustele enemmän ja opettele kanttonia. Kävin koulun kautta tanssitunnilla kahdesti (neljästä yksi oli peruttu ja yhdelle en päässyt seuraavan päivän kokeen takia) ja kahden Macaussa työskentelevän filippiiniläistytön kanssa kävin syksyllä brunssilla ja toisen heistä kanssa vaihdan aina välillä kuulumisia. Thaimaan ja tulevan Vietnamin matkan lisäksi olen käynyt Kiinassa viitisen kertaa syksyn aikana ja kanttonille olen avannut korvat ja yrittänyt sitä käyttää aina mahdollisuuksien mukaan. Mitään lupausta en toteuttanut 100%:sti (paitsi ehkä matkustelua), mutta vähän on parempi kuin ei mitään, eikös? :D Ensi vuonna voin yrittää parantaa tuloksia entisestään.

Kiitos 2017, 2018 bring it on!

Hyvää uutta vuotta kaikille!!!
Post Comment
Lähetä kommentti