''You're from Europe, right? How to pronounce this?'' - Because there is only one language in Europe

tiistai 21. maaliskuuta 2017

En voi uskoa, että lukukausi on jo puolessavälissä. Mid termsit on tehty ja vielä kun rutistetaan parit projektit, siinähän ensimmäinen vuoteni IFT:ssä alkaa olla pulkassa. Tämä kevät on mennyt sata kertaa nopeammin kuin viime syksy. Ehkä koska joka päivä ei kohtaa jotain uutta, hämmentävää ja jännää. Väärään bussiin olen kyllä onnistunut menemään kahdesti, mutta molemmilla kerroilla osasin purkaa tilanteen ilman kartan avustusta. Voisi kyllä pikkuhiljaa ottaa opikseen ja mennä vain sellaisten bussien kyytiin, jotka satavarmasti menevät määränpäähäni. Noh, kantapään kautta sitten viimeistään.

Macaun kevätsää on yllättänyt minut. Euroopassahan kevät on lämmin ja voimakas, syksy sateinen ja viileä. Täällä asiat ovat aivan päinvastoin: syksyllä hellettä riittää marraskuulle asti ja taifuuneja lukuun ottamatta sää on hyvä. Kevät taas on lähtenyt hyvin hitaasti (siis on meillä öisin 19 astetta, mutta Macaussa tämä on viileää :DD) ja sateisesti käyntiin. Taivas on usein harmaa, mikä ei kyllä välttämättä tarkoita kylmää säätä. Tätä en vieläkään ole oppinut ja olenkin aina nahkatakki päällä kuumissani. Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä selvästi kevät/kesä saapui tänne, sillä ilmasto teki täyskäännöksen takaisin kosteaan, paksuun ja lämpimään itseensä. Kun astuu ulos, tulee vastaan lämmin pilvi. Vielä ei kyllä sentään olla Macaun helteissä asti, kesällä nimittäin tuntuu kuin kävelisi hiustenkuivaajaa päin aina kun lähtee ilmastointilaitteen turvasta.

Jakso on tähän mennessä sujunut varsin hyvin ja enempiä leveilemättä sanottakoon, että tourismin mid termsistä sain luokan parhaan tuloksen, 80, keskiarvon ollessa 48 ja e-commercessa ryhmäni kaikki jäsenet saivat esitelmästä 5/5, mihin kukaan muu ryhmä, tai edes yksilö ole pystynyt. Ou jee. Harmaita hiuksia sen sijaan on tuottanut matikka. Kokeesta pääsin läpi tuloksella 15/30, joka on todellakin itseni ylitys kun vielä kaksi päivää ennen koetta oletin tosissani saavani yhden pisteen. Managerial accounting on myös vienyt hermoromahduksen partaalle ja tuloksia kokeesta emme vielä ole saaneet takaisin. Sormet siis ristiin, en todellakaan halua uusia mitään kurssia! Minä outomus viimeisenä iltana kokeeseen päntätessä tajusin kauhukseni tykkääväni budjetoinnista, mutta tässä vaiheessa oli vähän liian myöhäistä moiseen oivallukseen. Ja miljoonan eri formaatin muistaminen ei vieläkään ollut mieleen.


Ensi kuun Thaimaan matkaan tuli pari mutkaan kun molemmat lentoni siirrettiin kahdeksalla tunnilla myöhemmäksi ja näin saavun Pattayaan puoli yhdeltä yöllä. Yksin. Minä. Blondi tyttö. Kiva siitä ottaa taxi ja lähteä hotellille, joka on sulkenut ovensa seitsemältä illalla. Jes. Ja kaikki lennot ovat pääsiäisen takia täynnä, joten vaihtoakaan ei voi tehdä (mikä harmittaa, koska edellisen päivän viimeinen oppitunti on peruttu ja näin olisin voinutkin lähteä jo edellisenä päivänä..!). Onneksi huomasin hotellin tarjoavan taxikuljetusta könttähinnalla ja sieltä luvattiin myös, että taxikuski osaa tehdä sisäänkirjautumiseni. En siis jää kadulle ainakaan näillä näkymin. Ilman tätäkin takapakkia jännitti jo, mitäköhän tästäkin matkasta tulee ja nyt olen aika varma, että varsinaista häsläystä on luvassa. Onneksi siinä ei ole mitään hirveän uutta ja halutessani voin viettää koko loman turvassa hotellin katolla sijaitsevalla uima-altaalla.


En ole varma, olenko blogissa asiasta kertonut, mutta kesäkuussa meillä on kuukauden työharjoittelu. Paikkaa ei saa itse päättää, vaan meille suoritettiin arvonta eilen. Sormet ristissä toivoin Louis Vuittonia, mutta päädyin DFS Cotai Limitadaan. DFS on luksus tax free -kauppa, joka myy monia eri merkkejä, joten kaipa se kelpo paikka on. Ainakin vaihtoehdoista todellakin listan kärjessä. Ainoa ongelma on se, etten osaa kanttonia ollenkaan ja mandariiniakin aivan, aivan, aivan liian vähän, jotta siitä olisi mitään hyötyä töissä (kun Macaussa yleensä myyjät puhuvat sujuvaa mandariinia). Vasta myöhemmin selviää, voinko loppujen lopuksi edes suorittaa harjoitteluani DFS:ssä. Jos en, saa nähdä, mitä sitten keksitään. Ehkä joudun olla töissä jossain varastossa 8h päivässä koko neljä viikkoa. Palkkaa ei saa kaikissa paikoissa ja voi joutua olemaan töissä kuusi päivää viikossa - tietystikin tehden ruokaketjun kaikista alhaisinta työtä. Siinäpä vasta motivaatiota kerrakseen tuhlata kuukausi kesälomasta. Ainakin kokemukset karttuvat ja luonne karaistuu.

Ja mitä otsikkoon tulee, matikan opettajani lohkaisi tänään tämän mahtavan lausahduksen. Tämä oli hyvin yllättävää, sillä opettaja vaikuttaa varsin oppineelta, mutta kuultuani monesta eri suusta, moneen kertaan, kuinka valkoinen olen ja kuinka minun on mahdoton ruskettua, ei mikään enää yllätä. Eikä hän sentään oikeasti luule, että Euroopassa on vain yksi kieli (??), mutta oletti minun osaavan lausua ranskaa - mikä kyllä on totta, mutta täysin pointin ohi :D
Post Comment
Lähetä kommentti