Lomalta lomalle

tiistai 21. tammikuuta 2020

Saavuin Macauhun yhden elämäni surkeimmista lentojen jälkeen. Kun tajusin istuvani nuoren lapsen vieressä, aloin jo valmistautua unettomaan yöhön. Kuka olisikaan arvannut, että koko yön meitä pitikin hereillä noin kymmenen itäeurooppalaisen miehen porukka. Miehet olivat humalassa jo boardingin aikana, eivätkä hidastaneet tahtiaan koneessakaan. Tämän lisäksi he huusivat liioittelematta koko 10 tunnin lennon ajan lentoemäntien jatkuvista huomautuksista ja seuraamuksilla varoitteluista huolimatta. Miehet jopa laitettiin alkoholikieltoon, mutta heillä oli mukana omiakin pulloja. Ryypiskely jatkui aamupalallakin. Huomasin ainakin yhden miehen saavan sakon lennon loppupuolella, mutta omasta, ja varmaan kaikkien muidenkin lennolla olleiden, mielestä tuollaisesta käytöksestä ansaitsisi lentokiellon. Long story short, saavuin Hong Kongiin erittäin väsyneenä unettoman yön jälkeen, mutta näinpähän auringonnousun ilmasta käsin.


Hong Kongin lentokentällä tunnen aina palanneeni kotiin. Kanttonin kielellä tehdyt kuulutukset kuulostavat levollisilta, vaikken niitä ymmärräkkään ja tuntuu normaalilta olla taas aasialaisten ihmisten keskellä. Turistejen hämmästellessä minne mennä, minä kiidän kiiltävillä lattioilla itsevarmasti. Kiinalainen uusi vuosi näkyy katukuvassa melkein kaikkialla ja rakastan kaikkia siihen liittyviä söpöjä koristeita - erityisesti tänä vuonna, sillä olen horoskoopiltani rotta.

Sää Macaussa on kolmen Suomessa vietetyn viikon jälkeen aivan täydellinen. Aurinko paistaa melkein joka päivä ja asteet pyörivät 20 molemmilla puolilla. Kotona on vieläkin vähän turhan viileä, mutta ihan siedettävää. Tosin, en kadehdi suomalaista vaihtaria, joka sanoi, ettei ollut tuonut mukanaan täkkiä peittoon.


Koska on koko tutkintoni viimeinen semester (!!!!!!!), meidän lukujärjestys on todella helppo; koulua on vain maanantaista keskiviikkon ja niinäkin päivinä enimmillään kolme oppituntia. Kaverin luokalla heillä on koulua ma, ke, pe, mikä on hyvin epäonnista :D Itse yritän ottaa kaiken mahdollisen hyödyn irti aikataulustani ja matkustaa niin paljon kuin pystyn. Suunnitelmissa olisi ainakin käydä Kiinan puolella pari kertaa, Hong Kongissa ja toivottavasti pääsisin pääsiäisenä kämppikseni kanssa Koreaan, jossa hän on asunut.

Kiinalaisen uuden vuoden suunnitelmat jätin perinteisesti viime tippaan. Yleensä olen aina mennyt Shenzheniin kaverini Kinin perheen luo, mutta tänä vuonna he matkustavat Japaniin. Minun piti siis keksiä plan b. Lomakautena lennot luonnollisesti ovat jopa kolminkertaiset normaaleihin hintoihin, eikä hirveästi huvita maksaa 250€ parin tunnin matkasta. Viivyttelin siis hieman lisää - onneksi niin. Kini ilmoittikin perheen lähtevän Japaniin vasta loman loppupuolella ja viettävän pääjuhlapäivät kotona. Tämä oli minulle hyvä uutinen, sillä tykkään juhlia heidän kanssaan ja kiva päästä viettämään oman vuoteni uutta vuotta paikallisesti. Summa summaarum, olen nyt onnellinen Kambodzan lentojen omistaja :D Vietän pitkän viikonlopun Shenzhenissä ja lennän sitten kahdeksi viikoksi Etelä-Kambodzaan todellisille paratiisisaarille. Lennot eivät olleet halvat, mutta onhan pitkä loma pakko käyttää hyödyksi. Toinen vaihtoehtoni olisi ollut Filippiinit, mutta tulivuoren käytös hieman arvelutti.


Päivät ovat kuluneet koulussa (heti ensimmäisenä päivänä lintu kakkasi kengälleni 2min koulumatkan aikana), thesiksen parissa (meillä oli jo toinen välietappi ja loppu alkaa jo häämöttää..!) ja kavereiden kanssa. Ehdin tässä välissä myös ottaa IELTS-kokeenkin maisterin tutkintoihin hakemista varten. Vaikea kuvitella, että tämä eläntyylini ja -vaihe on tulossa loppuun. Macau tuntuu niin syvästi kodiltani, etten edes osaa ajatella asuvani muualla. Ja tosiaan, en vieläkään ole ihan varma ensi vuoden suunnitelmista. Elelen mielelläni vielä mahdollisimman pitkään todellisuuden kiistäen ja pidän sormet ristissä rikkaan macaulaisen poikaystävän löytymisen puolesta. No, vitsi vitsinä, mutta asuisin täällä mielelläni vielä toistaiseksi. Omalta alaltani on vaikea saada töitä Macausta ja "huonoissa töissä" tehdään älyttömän pitkää päivää aika alhaisella palkalla.

Viime syksynä en ollut aktiivinen blogin puolella, mutta rakkaus kirjoittamista ja varsinkaan matkustelua ja ulkomailla asumista kohtaan ei ole kadonnut yhtään minnekään. Haluaisinkin tänä keväänä saada blogiin rustaaminen taas osaksi rutiinia, varsinkin kun koulussa ei mene hirveästi aikaa. Balin ja Taiwanin matkoilta on vielä materiaalia pääkoppani arkistoissa ja haluaisin kirjoittaa enemmän soolomatkailusta yms yleisistä aiheista myös. Kambodzan paratiisisaarista tulee myös aivan varmasti päivitystä. Jos elämääni haluaa seurata reaaliaikaisemmin, kannattaa tsekata instagramini nimimerkillä verawinter :)

Nyt alan pikkuhiljaa valmistautumaan nukkumista ja huomista, viimeistä koulupäivää 2,5 viikkoon, varten. Eihän tässä ollakaan koulussa oltu kuin 1,5 viikkoa. Torstaina käyn hakemassa viisumini Kiinan lähetystöstä ja lähdemme siitä suoraan kohti Shenzheniä autolla. Can't wait!

2 kommenttia on "Lomalta lomalle"
  1. Kuusi koronavirustapausta todettu jo Macaussa, näkyykö se arjessa siellä ja käytätkö jotain varotoimenpiteitä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi, kirjoitin asiasta JUURI postauksen :D Tässä linkki siihen: http://veradventures.blogspot.com/2020/01/koronavirus-kiinassa-asuvan-kokemana.html

      Poista