Extempore-viikonloppumatka Taipeihin - osa 1/2

keskiviikko 23. toukokuuta 2018

Idea Taiwaniin menosta on pyörinyt päässäni jo toissasyksystä asti. Se on macaulaisten vakiokohde ja läheisen etäisyytensä ja halpojen hintojensa takia varsin houkutteleva paikka minunkin silmiin. Jostain syystä olen reissannut Aasiassa kohteisiin, jotka eivät ole "must"-listallani, joten Malesiasta kotiin palattuani päätin vihdoin ottaa itseäni niskasta kiinni ja lähteä aidolle kaupunkilomalle. Kohteeksi valitsin Taipein, koska sen tutkimiseen en koe tarvitsevani yhtä reilusti aikaa kuin vaikkapa Tokion tai Seoulin. Ja niinpä eräänä päivänä, ruokkiksella, koulun tietokoneella, ostin itselleni lennot Taiwaniin seuraavaksi viikoksi.

Perinteinen ja moderni kohtaavat

Saavuin Taipeihin torstaina myöhään illalla, joten kaupungin tutkiminen alkoi vasta perjantaina. Yövyin I play inn -nimisessä hostellissa hintaan 15€/yö, johon sisältyi (yksipuolinen) aamupala. Hostelli oli vähän kapseli-tyylinen ja sijaitsi hyvällä sijainnilla Ximen-metroaseman lähellä ja lähellä monia kauppoja ja ruokapaikkoja.

Taivoitteenani ensimmäiselle päivälle oli vain fiilistellä kaupungin tunnelmaa ja käydä night marketilla, joista Taipei on kuuluisa. Lähdin päättömästi kävelemään kohti erästä, kaukana sijaitsevaa, jäätelöpaikkaa, jotta minulla olisi edes joku suunta ja päämäärä. Oli todella vapauttavaa kävellä tuntemattomassa kaupungissa, jossa ei ollut kiire mihinkään, eikä pakko tehdä mitään tiettyä. Kävelin katuja sen perusteella, missä näytti kiinnostavimmalta. Kun jano alkoi vaivata, nappasin vastaantulevalta juomakiskalta mukaan kaikista värikkäimmän juoman, katsoin google mapsista lähimmän puiston ja menin sinne istumaan. Asteita oli yli 25 ja mieli todella levollinen.


En suunnitellut käyväni temppeleissä, koska, rehellisesti sanottuna, niitä on joka kulmassa Kiinassa ja ne menettävät loistonsa hyvin nopeasti. Kännykän kartasta kuitenkin huomasin lähellä olevan Chiang Kai-Shek Memorial Parkin, josta muistin lukeneeni taustatutkimusta tekiessä. Temppelialue oli paljon suurempi ja vaikuttavampi kuin olin kuvitellut ja kaipa siellä pitää Taipeissa käydessä käydäkin.

Nähtävyydeltä matka jatkui kohti ravintolaa yliopistoalueella. Olin tähän mennessä jo kävellyt yli kaksi tuntia, joten pikkuhiljaa alkoi jalkoja väsyttää. Taipei yllätti minut kävelykaupunkina, monissa suurkaupungeissa kun se ei ole kovin käytännöllistä. Eipä taxienkaan hinnat kyllä suuria olisi olleet, mutta kaupunkia näkee niin paljon paremmin jalkaisin.


Ja pääsinpä lopulta jäätelöllekin. Merisuola-ruusu oli sen verran erikoinen makuyhdistelmä ja kiinnostavat maut yksinäänkin, että se oli vaelluksen arvoinen. Kahvila oli pieni ja niin hyvin piiloutunut suurten kauppojen väliin, enkä edes huomannut sitä ensimmäisellä ohikävelykerralla. Milk Beard on sen nimi, jos kiinnostaa. Sieltä nappasin taxin takaisin hostellille, jossa otin päiväunet. Olin ollut kuumeessa jo kolme päivää ennen matkaa ja väsy painoi vieläkin päälle.

Illemmalla tapasin kaverini Kinin Macausta, joka oli samaan aikaan myös matkalla Taipeissa, ja hänen Taipeissa opiskelevan kaverin. Ostimme väripiilolinssejä (aasialaisten lempiasuste) ainakin puolituntia, minkä jälkeen hyppäsimme metron kyytiin ja menimme muodikkaalle alueelle shoppailemaan boutiqueissa. Aasiassa taiwanilaisia, ja korealaisia, pidetään erittäin tyylikkäinä ja macaulaiset tuhlaavatkin Taipeissa pitkän pennin kosmetiikkaan, vaatteisiin ja tietystikin niihin piilolinsseihin. Itse olin matkassa 5kg-painorajaisen käsimatkatavaralaukun kanssa, joten jouduin pidättäytymään shoppailuista. Päädyin kuitenkin ostamaan yhden paidan ja kengät.


Kaupoilta jatkoimme Shilin night marketille, joka on varmaan Taipein tunnetuin marketti. Siellä kadun reunustat olivat täynnä ruokakioskeja, joista sai halvalla hinnalla ostettua kaikkea kalapalloista outoihin mereneläviin, baked ice creamiin, erilaisiin juomiin ja "taiwanilaiseen" pizzaan, eli lehtitaikinalettuun, jonka sisään saa itse valita täytteet, esim kananmunaa ja pekonia. Päälle heitetään toiveesta tulista kastiketta. Tulipas vesi kielelle edes sitä ajatellessa.

Night marketin jälkeen erosimme Kinin ja Daisyn kanssa ja minä jatkoin hostellille yksin metrolla. Tuntui melkeinpä paikalliselta suunnistaa pitkin käytäviä oikean linjan metroon, jäädä oikealla pysäkillä, suunnistaa oikealle uloskäynnille ja sieltä suorinta tietä hostellille. Taipei on turvallinen kaupunki, eikä yölläkään länkkärinä tarvinnut jännittää.

Seuraavana päivänä edessä oli aikainen tour Pohjois-Taiwaniin, joten kävin untenmaille hyvin nopeasti. Ja ehkä se koko päivän kävelykin teki osansa. Kännykän mukaan käveltyä tuli 14 km.
2 kommenttia on "Extempore-viikonloppumatka Taipeihin - osa 1/2"
 1. Voi kun kivoja matkakuvia. Iski ihan matkustuskuume itsellenikin tämän postauksen myötä!

  ♡: karitakoolla.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) hehe mullekin iski tätä kirjottaessa taas :D

   Poista