Minnes sitten seuraavaksi..?

keskiviikko 14. syyskuuta 2016
Olen ilmeisesti kotiutunut Macauhun kunnolla, koska matkakuume iski päälle pienen tauon jälkeen taas. Eikä asiaan yhtään auta se, että olen yllättäen todella lähellä eksoottisia kohteita ja niihin pääsee lentämään halvalla - tai no ainakin halvemmalla kuin Suomesta.
   Kuka voi sanoa voivansa mennä Singaporeen, Vietnamiin tai Koreaan viikonloppulomalle? No minä voin. Seuraavien neljän vuoden aikana on pakko ottaa kaikki hyöty irti näistä mahdollisuuksista! Opiskelijabudjetilla eläessäni en ole ihan varma miten sen aion tehdä, mutta syön sitten vaikka nuudelia joka päivä päästäkseni tsekkailemaan lähimaita.

Listasin ylös Aasian maita, joihin olisi päästävä ASAP (miinus Kiina, Vietnam ja Thaimaa, joissa olen jo käynyt, mutta toki kävisin mieluusti uudestaankin) ja tällainen lista siitä syntyi. Maat eivät todellakaan ole minkäänlaisessa arvojärjestyksessä, sellaista kun en osaisikaan tehdä.
   Lentojen hinnat katsoin satunnaiselle päivälle marraskuussa ja käytin hakukoneena Momondoa, halvempiakin lentoja siis löytyisi monille kohteille. Kuulema moniin paikkoihin pääsee jopa 100€:lla tai alle!

1. Bali


Lentojen hinta 190 €, lentoaika 10h -> (vaihdon kanssa)
Olen 100% varma, että Balille pääsisi halvemmallakin, Momondo ei vaan ole yhteistyössä kaikkien lentoyhtiöiden kanssa tai jotain, mutta sieltä ei kyllä todellakaan aina löydä halvinta vaihtoehtoa.
   Balille en itseasiassa ole halunnut hirveän pitkää, sillä se on tuntunut vähän turhan "massakohteelta". Viimeaikoina sieltä on kuitenkin näkynyt niin paljon hienoja kuvia, että tajusin haluavani minäkin matkustaa tähän paratiisiin.
   Balilla hintataso on ilmeisen alhainen ja luksus-tason hotelleita voi saada pilkkahintaan, normaalitasoisia majoituksia saa siis varmaan toooodella halvalla. Kohde sopii siis paremmin kuin hyvin budjetilleni.

2. Tokio (Listalla myös Kioto ja Okinawa)


Lentojen hinta (Hong Kongista) n. 160€, lentoaika 4h - 5h 20
Tokio on ollut mun listalla n. 12 vuotta ja sinne on ihan oikeasti PAKKO päästä. Haluaisin oikeastaan viettää Japanissa pidemmän aikaa ja matkustella ympäri maata. Nyt kun opiskelenkin japania, on into kyseiseen maahan matkustamiseen vain kasvanut.
   Kiinassa kaikki mun kaverit kehuivat Japania maasta taivaisiin ja tuntui että kaikille Kiina oli b-vaihtoehto kun Japaniin ei päässyt au pairiksi hahah - ja näinhän se tilanne oli munkin kohdalla -- en kyllä todellakaan valita, Kiina oli ja on mahtava.

3. Tiibet


Lentojen hinta 500€, lentoaika 7h 30 -> (vaihdon kanssa)
Tiibet olisi todellakin jotain todella uniikkia. Se on varmasti sellainen paikka, jota ei vaan koskaan unohda ja jota ei voi ymmärtää ellei siellä käy. Kapuloita renkaisiin tietysti iskee Kiina, Tiibetiin menemiseen kun pitää pyytää joku erityislupa Kiinan valtiolta. En tiedä onko sitä vaikeaa saada ja maksaako se kuinka paljon, mutta vaikeuttaapa asioita kuitenkin.

4. Palau


Lentojen hinta 960€+, lentoaika 9h 50 -> (vaihdon/vaihtojen kanssa)
Hinnan takia tulen koskaan tänne päätymään, mutta aina pitää unelmoida :D Yhden kaverin host perhe oli Palaussa viime vuonna ja se tämän haaveen päähäni pisti. Palau olisi ainakin sellainen paikka, jossa ei moni muu olisi käynyt ja siellä on aivan mahtavat maisemat. Snorklaus olisi must, vaikka hai-pelkoisena en välttämättä sitä uskaltaisi tehdä tällä alueella. Mutta onneksi ei tarvitse mennäkään haisyötiksi ihan lähiaikoina.

5. Seoul


Lentojen hinta (Hong Kongista) 135€, lentoaika 3h 30 ->
Korea on uusi Japani vai miten se nyt menikään..? Anyway, Korea kiinnostaa ja Macaussa ollaan ihan Korea-hulluja, mikä vaan lisää matkakuumetta. Moni kavereista on käynyt Koreassa ja loput haluavat sinne pikimmiten. Pakko myöntää, etten tiedä Koreasta paljoakaan, mutta Seoulin nuorisokulttuuri on erittäin mielenkiintoinen ja Korea on kavereiden puheiden mukaan täydellinen shoppailuparatiisi.

6. Myanmar/Burma


Lentojen hinta 170€, lentoaika n. 7h 30
Kun tajusin asuvani Aasiassa, tajusin myös pääseväni käsiksi erikoisimpiin kohteisiin, kuten Myanmariin. Lentojen halpuus yllätti suuresti ja hinku päästä todella erilaiseen maahan kasvoi entisestään. Haluaisin myös mennä Bruneihin (kyllä, Myanmar ja Brunei ovat rinnakkain minun kriteereilläni :D Eli molemmat ovat "outoja" ja "uskonnollisia" paikkoja), mutta sinne ei löydy hyviä lentoja ja maa on parin keskustelupalstan mukaan nähty parissa päivässä. Siispä Myanmar voitti karsinnat ja pääsi listalle, siellä nykyään erittäin hyvin menestyen.

7. Palawan


Lentojen hinta 50€ ->, lentoaika 5h 30 -> (vaihdon kanssa)
Se tunne kun tajuat olevasi naapureita Filippiinien kanssa. Eksoottisuustaso nousi monta pistettä ja aloin heti tutkiskella lentojen hintoja. Eipä siis ihmekään, että niitä mulle mainostetaan kaikissa sosiaalisissa medioissa nykyään.
   Filippiinit ovat kyllä kiinnostaneet pidemmän aikaa, mutta siellä on paikoin ilmeisen vaarallisia. Käsittääkseni lomakohteissa on turvallista, mutta verrattuna mihin? Kuitenkin, Filippiinit ovat yksiä niitä "halpiskohteita" Macausta ja jos saan jotain vakuuksia turvallisuudesta esim. Palawanissa, olen mahdollisimman nopeasti ostamassa lentolippuja (p.s. onko Cebu Pacific Air miten luotettava? Se kun aina mainostelee järkyttävän halpoja lentoja ja minä skeptisenä ihmisenä oletan tämän johtuvan tietysti jostain).

8. Mongolia


Lentojen hinta (Hong Kongista Ulanbatoriin) 500€, lentoaika 4h 30 ->
Ei nyt ihan "holleilla", mutta suht. lähellä kuitenkin. Kun vielä odottelin host-perhettä keväällä 2015, sain tarjouksen Hohhotista, Sisä-Mongoliasta (Kiinan puolelta). En todellakaan halunnut kyseiselle alueelle moneksi kuukaudeksi asumaan, mutta Mongolia matkakohteena olisi todella mielenkiintoinen. Kiinnostaisi nähdä Ulanbatorin miljoonkaupunki ja myös, miten ihmiset elävät perinteisten tapojen mukaan keskellä luontoa.

9. Singapore


Lentojen hinta (Hong Kongista) 150€, lentoaika 4h
Singaporen lentokentällä käyneenä, olen jo myyty. Tämä kaupunki ei todellakaan ole kaikkien makuun, mutta paikka jossa ei saa sylkeä kaduille ja vessan vetämättä jättäminen on laitonta... Se paikka on minun paikkani. Singaporessa yhdistyy modernius ja perinteisyys ja vaikka moni saattaisikin luonnehtia sitä epäaidoksi paikaksi, minun mielestäni Singaporella on vahva sielu.
   Singaporen ruokakulttuuri on youtube-videoiden perusteella todella monipuolinen ja maukas ja haluaisin mielelläni maistella kaikkia sen tarjoamia uusia makuja. Yöpyä tietysti aikoisin Marina Bay Sandsissa. Ai olen opiskelija? Hitsit...

10. Taipei

Kaikki kuvat weheartit:sta
Lentojen hinta 90-140 €, lentoaika 1h 40 - 2h
Yksi mun parhaista kavereista täällä on puoliksi taiwanilainen ja muutenkin Taiwan on jotenkin todella läsnä. Todella lähellä se kyllä sijaitseekin. Itsehän harkitsin vakavasti Taiwania opiskelupaikkana, mutta se jäi kun koulujen nettisivut olivat todella epämääräisiä. Into Taiwanin näkemiseen on silti yhtä vahva ja kun sinne pääseekin erittäin kätevästi, on joku päivä pakko lähteä.
   Meillä on n. kahden viikon päästä National Day holiday, eli kaksi vapaapäivää koulusta viikonlopun perään. Olen miettinyt skippaavani myös perjantain ja lähteväni Taipeihin pitkäksi viikonlopuksi. Dave ei pääse mukaan työjuttujen takia, eikä kukaan kaverikaan ole rahallisesti valmis lähtemään (olenko itsekään..?), joten olisin lähdössä matkaan yksin. Aluksi olin todella innoissani, mutta nyt on alkanut vähän jännittämään. Ja vaikka lennot ovatkin halvat ja yöpymisen saisi n. 50 €:lla koko ajalta, on se minun budjetilleni tällä hetkellä suuri satsaus. Ehkä vaan käytän loman Macaun tutkimiseen ja säästän rahat pidempää matkaa varten.
   Kavereiden kanssa puhuttiin erittäin, erittäin, ERITTÄIN alustavasti, että mentäisiin Taiwaniin kesällä. Haluaisin kiertää ympäri saarta, se kun näytti todella hienolta Bacherolette-ohjelmassa hah! Ja jos mukaan tulisi taiwanissa lukuisia kertoja käyneen Christalin, saisi maasta varmaan vielä paremmin kaiken irti.
 
~ ~ ~

Saa nähdä milloin lähden ja minne lähden. Matkajalkaa vipatuttaa vimmatusti. Onko teillä kokemuksia mistään listan paikoista? :) Tai ehkäpä jostain Aasian maasta/kaupungista, jota en tajunnut edes mainita!
10 kommenttia on "Minnes sitten seuraavaksi..?"
 1. Mä olisin sillon Kiinassa olessani halunnut lähteä Tiibetiin, mutta homma tyssäs sitten siihen että sinne ei tarvitse pelkästään lupaa Kiinalta vaan myös ympärivuorokautisen oppaan tai tourin jos siellä haluaa matkustaa. Kaveri lähti sinne viikoksi ja edullisin sen löytämä tour oli jonkun vajaa tonnin että sen jälkeen ei enää kauheesti inspannu sinne lähteä :D Taipei ois kyllä mahtava kohde! Yks mun kavereista Kiinassa lähti sinne opiskelemaan ja on sen mielestä vielä mahtavampi paikka kuin Beijing eli lähtisin kyllä mieluusti testaamaan pitääkö väite paikkansa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herran jestas miten kallista Tiibetissä!!! Tuskinpa mäkään sinne koskaan päädyn noilla hinnoilla..

   Mäkin oon kuullut Taipeista ja Taiwanista vaan hyvää ja just moni joka on asunut Kiinassa ja Taiwanissa on sanonut sen olevan parempi. Pakko kyllä todellakin päästä tsekkaamaan itse, onko tämä totta! Ja kun lennotkin maksaa täältä vaan satasen..

   Poista
 2. Moi! Ei tarvii vastata jos on liian henkilökohtainen kysymys, mutta mietin noita elinkustannuksia siellä niin saatko Kelalta opiskelutukea vai tukevatko sun vanhemmat sua taloudellisesti?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kyllä vastata :) Opintotuella pystyn maksamaan arjen peruskulut (vuokra, kännykkä, ruoka jne) ja lukukausimaksut maksan sitten säästöillä kesätöistä ja muista työkeikoista ja yo-lahjarahoista. Perhe ja isovanhemmat on tukenut vähän. Yritän pitää kulut niin vähäisinä etten tarvitsisi perus elämiseen muuta rahaa kuin opintotuen. Macaun hintatasolla ja pienellä budjetoinnilla se on täysin tavoitettavissa.

   Poista
 3. Hienoja ja mielenkiintoisia kohteita sun listalla!!! Toivottavasti pääset näkemään niistä mahdollisimman monta. Cebu Airwaysista ei ole mitään valittamista, joten anna mennä vaan. (Ja Filippiineillä on muitakin kiehtovia kohteita, esim. Boracay, varmasti opiskelijabudjetillekin sopiva). Mitä Mogoliaan tulee, niin se ei yllättäen olekaan mikään halpamatkakohde, vaan vaatii vähän paksumpaa lompsaa. Itse en ole siellä käynyt, mutta viime keväänä suunniteltiin matkaa koko perheen voimin, ja yllätyttiin kovista kustannuksista. Mongoliassa kun ei ole kummoisia luonnonvaroja, eikä siellä oikein kasvakaan mitään, tulee jo pelkästään ruuallekin kova hinta (etenkin jos haluaa syödä matkan aikana esim. hedelmiä). Autiomaaretkiä varten suurena kulueränä polttoaine, joka sekin on tuontitavaraa, ja siksi sangen hintavaa moneen muuhun maahan verrattuna, jonne polttoaine on helpompi tuoda. Edelleen Mongolia on silti meilläkin haaveissa. Toistaiseksi se on jäänyt välistä paitsi yllättvien hintakulujen takia, myös siitä syystä, että Mongoliaan saakka matkustaessa ei kuulemma kannata jäädä pelkästään Ulanbatoriin, vaan "se juttu" Mongoliassa on se autiomaamatka. Ja sitä retkeä ei tehdä päivässä eikä kahdessa. Autiomaaretkillä majoitutaan paimentolaisten telttakylissä, joissa ei ole juoksevaa vettä saati vessoja. Luettuani Mongolian matkaajien kertomuksia näistä "vessahetkistä" keskellä autiomaata, vain vuohilauma suojana, päätimme sitten vaihtaa matkakohdetta. (Sillä kerralla Mongolian sijasta Intiaan).
  Tsemppiä opiskeluihin!!!
  Terveisin suomalaisperhe Hongkongista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten musta tuntuu, että Mongolia just muuttui vielä kiinnostavammaksi kun se on noin vaikeasti toteutettavissa..? :D Autiomaamatka olisi kyllä todella eksoottinen kokemus. Aina miellyttävä? Ei ehkä, mutta kokemus varmasti. Saa kyllä nähdä milloin sinne olisi varaa lähteä.. Tai halua tuhlata kaikki matkarahat vaan tavallisiin arkipäivänostoksiin.

   Kiitos varmistuksesta Cebu airwaysin luotettavuudesta ja tsemppauksesta! :)

   Poista
 4. Lentoja ettiessä suosittelen kattomaan jos secretflying tarjoaisi joitain lentoja Macausta tai Hong Kongista (välillä tarjoukset on aivan naurettavanhalpoja) tai incognito-ikkunalla tsekkaamaan Skyscannerin. Skyscannerilla voi valita lähtöpisteen ja päätepisteeksi "Kaikkialle" ja sivusto etsii erilaisia lentovaihtoehtoja erilaisiin kohteisiin (halvimmasta kalleimpaan) ja voi myös etsiä lentoja halvimman tai koko kuukauden mukaan. :) Ite suosin molempia etsiessä mahdollisia kohteita tai halpoja lentoja.

  Itsellä on myös Burma korkealla listalla maista mihin pitää päästä (eikä asiaa helpota Secretflying:n jatkuva mainostus Helsinki-Myanmar 300-400€ edestakaisin!). Itsellä asiaan vaikutti useat burmalaiset työkaverit Thaimaan työharjoittelussa ja varsinkin meidän yövuoroilijan kertomukset kotimaastaan. :) Varsinkin tuo temppeli-alue kutsuu! :D
  Ja muita oman listan maita on myös Singapore ja Japani (ja lisänä vielä Vietnam, Laos ja Kambodža). Itseä Singapore kiinnostaa nyt kun hyvä ystävä suomesta on singaporelainen, muutti vastikään Suomeen suomalaisen miehensä luokse, ja on jo tarjoutunut oppaaksi Singaporessa jos sattumalta matkat onnistuisi samaan aikaan :D Japaniin taas saisin oppaksi Saksassa syntyneen vietnamilaisen ystävän, joka on asunut Japanissa kauan (palasi Eurooppaan 2011 maanjäristyksen jälkeen) ja käy maassa vähintään kuukauden per vuosi. :D Selviäisin molemmista maista ja olisi vielä joku auttamassa ja opastamassa. :D Yksin matkailu on ihanaa, mutta on se mukavampaa kun on joku tuttu siinä vieressä jos jotain tapahtuu :D
  Thaimaan vierusmaat taas kiinnostaa ihan vain kun haluan matkata kaikkiin 10/11 ASEAN maahan.. Kaikista kalleimat liput taitaa tällä hetkellä olla Timor-Lesteen/Itä-Timoriin joka olisi kaikista maista aidoin eikä turismia ole vielä oikein nimeksikään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vautsi hei kiitos vinkeistä!! Ja onpa jännä, että Suomestakin pääsee noin edullisesti Myanmariin, olisin ollut varma että sinne mentäessä joutuisi pulittamaan huomattavasti enemmän rahaa.

   Vietnam oli kyllä ainakin mun mieleen (olin Phu Quocissa ja Ho Chi Minh Cityssä), suosittelen siis lämpimästi! Itseäkin kiinnostaisi Laos ja Kambodza myös, ne karsiutuivatkin listalta pois ihan loppumetreillä. Ja nyt kyllä herätit kiinnostukseni tuohon Itä-Timorkiin :D Googlauksen jälkeen huomasin sen myös olevan Portugalin vanhoja alusmaita, jospa siis lentoja löytyisi suht edullisesti.. ;)

   Poista
 5. Ehdottomasti suosittelen Taiwania :D Jos lähdet sinne sun pitää viettää Taipeissa ainakin 5 päivää, käydä Taichungissa, Tainanissa, Kaohsiungissa (Buddha memorial center!!), Kentingissä ja Hualienin Tarokossa. Jos ehdit, on Alishan ehdottomasti näkemisen arvoinen, mutta sinne ei pääse junalla ja se poikkeaa pahasti reitiltä.. Pointtina se, että Taiwanista ei näkeminen ja tekeminen lopu, suosittelen! Matkustaa pystyy tosi pienellä budjetilla jos viittii ottaa hitaimman junan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara sisäpiirin vinkeistä!! Ajattelinkin että Taipein tutkimiseen tarvitsisi kunnolla aikaa ja moni on myös suositellut Taiwanin kiertelyä. Ehkä pitää unohtaa pitkä viikonloppu -suunnitelma ja säästää vaan rahat siihen, että joskus pääsen kunnolla näkemään koko saarta!

   Poista