Uusi tuttavuus Espanjassa: Sant Carles de la Ràpita

lauantai 9. heinäkuuta 2016

Meidän perhe tuskin on ainoa suomalainen perhe, joka on käynyt Espanjassa lukuisia kertoja. Koluttu on paikat Madridista ja Barcelonasta Sevillaan ja Cadiziin, Teneriffaan, Mallorcaan ja Granadaan, muutaman nimetäkseni. Tänä kesänä suunta kävi jälleen kohti Espanjaa, tällä kertaa itärannikkoa ja Barcelonaa, mutta teimme myös uuden kaupunkivaltauksen, Sant Carles de la Ràpitan, jossa vietimme suurimman osan lomasta.

Etukäteen googlatessa Sant Carles de la Ràpitasta ei löytynyt lähes mitään tietoa muilla kielillä kuin espanjalla, mikä toisaalta enteili hyvää. En tykkää turistisoituneista kohteista niin paljoa ja ilman turistimassoja kaupungit ovat paljon aidompia - aivan kuten Sant Carles de la Ràpita olikin.
   Valkoiset talot toivat todellisen rantakaupungin fiiliksen, eikä kiireestä ollut tietoakaan missään. Ihmisiä siellä asuu vain n. 15 000 (t. wikipedia) ja kaikkialle pystyy menemään jalan helposti. Jos käytössä olisi auto, voisi mennä tutkimaan lähellä sijaitsevia vuoria tai luonnonsuojelualuetta, mutta tavallisesta rantalomasta pystyi nauttimaan täysin siemauksin myös ihan jalkavoimalla. Turistit olivat yleensä espanjalaisia tai ranskalaisia paria saksalaista lukuun ottamatta.

Kaupunki sijaitsee noin puolessavälissä Barcelonaa ja Valenciaa ja sinne pääsee helpoiten junalla mikäli ei ole autoa käytössä. Barcelonasta matka kesti 1h40 (pikajunalla, Talgo) asemalle nimeltään L'Aldea, josta oli n. 15 km Sant Carles de la Ràpitaan. Tämä matka taittui taxilla, jonka soitimme itse asemalla olevasta numerosta (pienestä espanjan kielen taidosta oli hyötyä tässä hetkessä, mutta sanomalla aseman nimen pääsi jo pitkälle).


Me yövyimme Miami Mar -nimisessä hotellissa, joka sijaitsi aivan rannan tuntumassa. Hotelli oli kuulemma kaupungin paras ja takkuilevaa wifiä huomioimatta voisin uskoa tämän aivan todeksi; huoneet olivat tilavat ja siistit, hotellialue viihtyisä ja sijainti loistava. Aamupalassa olisi voinut olla parantamista omasta mielestäni, mutta koska olen nirso, luotan muiden perheenjäsenten mielipiteisiin ja sanon sen olleen hyvä.
   Huoneemme sijaitsi alimmassa kerroksessa, mikä kerrankin oli hyvä juttu, meillä nimittäin oli oma uloskäynti! Altaalle pääsi parissa sekunnissa ja mikäli auringon palvomisen välillä piti käydä tankkaamassa - tai tyhjentämässä - vesivarastoa, ei tarvinnut mennä sisään ja hissillä yläkerroksiin.

Altaalla oleskelun ja syömisen lisäksi ei tullut tehtyä hirveästi mitään muuta, mutta sitä varten olikin loman loppuun varattu kolme päivää Barcelonassa. Vanhempani menivät päiväretkelle Valenciaan ja yhtenä iltana olimme puolentoista tunnin risteilyllä (välietappina oli vedenpäällä oleva ravintola keskellä merta, jossa sai 15€:n hintaan kuuluen simpukoita ja Cava-kuohuviiniä. Jos olisi ollut parempi sää ja bikinit mukana, olisi saanut hienoja kuvia matalan veden päällä olevilla isoilla keinuilla), mutta siinäpä se. Paikallinen nuoriso vietti aikaa rannalla ja rannan kävelykadun jäätelöbaarissa, jossa pystyi herkuttelun lisäksi pelata mm. biljardia.


Sant Carles de la Ràpita on käymisen arvoinen paikka ja soveltuu hyvin yhteen esimerkiksi Barcelonan kanssa. Vaikka Barcelonassa onkin ranta, on se kuitenkin selvästi kaupunki-, ei rantalomakohde. Sant Carles de la Ràpitassa pääsee pakoon kaupungin hulinaa ja näkemään erilaista Espanjaa. Siellä on selvästi ystävällisempi meno, eikä esimerkiksi varkauksia tai huijauksia tarvitse pelätä. On myös ihanaa, kun ei tarvitse käyttää metroa ja busseja, voi vaan nauttia elämästä vuorotellen laittaen jalat mereen ja vuorotellen uima-altaaseen.
4 kommenttia on "Uusi tuttavuus Espanjassa: Sant Carles de la Ràpita"
 1. Me oltiin pari vuotta sitten juuri Barcelonaan yhdistettynä semmoisessa paikassa kuin Sitges, joka sijaitsee noin puolen tunnin junamatkan päässä Barcelonan eteläpuolella. Sekin reissu oli aivan loistava yhdistelmä rantaa + lähellä olevaa Barcelonaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me mentiinkin junalla Sitgesin ohi ja se näytti tosi kivalta paikalta! Muutenkin siinä rannikolla näytti olevan tosi paljon kaikkia upeita rantapaikkoja. Vois tehä kunnon kiertomatkan rantaa pitkin joskus :D

   Poista
 2. Banaanijäätelö! Vähänkö hauska! Mutta allaskuvat olivat ihan ykkösiä! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha heti kun näin ton banaanijäätelön, oli vaan pakko ostaa se ihan ulkonäön takia :D

   Poista