Home is where your wifi connects automatically

tiistai 8. syyskuuta 2015
(^^ Näin siis oikeastikin kävi johtuen mun aiemmista visiiteistä)
Ja tosiaan oon yrittänyt päästä länkkärinettiin lauantaista asti, joten kehut Kiinan nettiblokkauksille: olette toimineet aivan super mahtavasti! (Tämä siis jonkinlainen puolustuspuhe sille, että postausväli on ollut mulle normaalia suurempi)

Toimiston työntekijä tuli viime keskiviikkona hakemaan mut autolla 6th ringin kodista melkein sovittuun aikaan (loistava suoritus kiinalaiselta) ja niin alkoi uusi vaihe mun Kiina-elämässä. Kunhan en vain ajattele sitä sydäntä särkevää hetkeä, kun Timothy seisoo keskellä olohuonetta, tajuaa, että nyt on se lähtö, josta on puhuttu ja sanoo ”goodbye”, on kaikki loistavasti.
    Saavuin uuteen kotiin kun lapset olivat vielä koulussa, joten mulla oli hyvin aikaa asettua kodiksi mun omaan –kyllä- asuntoon. Perhe omistaa siis meidän rapun 19. kerroksen molemmat asunnot, joista toisessa elelen minä ja toisessa kaikki muut. Asuntojen välissä on vain hissikäytävä ja ayit käyvät täällä aina välillä hakemassa jotain tavaroita ja pesemässä pyykkiä, mutta käytännössä mulla on oma kämppä. Voin sanoa ensimmäisen (melkein) oman kämpän sijaitsevan Pekingissä 19. kerroksessa ja vain viiden bussipysäkin päässä keskustasta. Ihan jees. Valituksia voisin kuitenkin antaa siitä, että _vaatehuoneen_ valo on tosiaan hieman haalea.


Olkkari/ruokahuone. Takana ovi parvekkeelle, ah.
Täällä yksi ilta grillattiin (sellaisella lautalevyllä siis), kuunneltiin länkkärimusiikkia
kaiuttimista ja juotiin host äidin juuri Pariisista tuomaa punaviiniä.
Elämä tässä perheessä eroaa todella paljon aiemmasta, enkä ala nyt arvostelemaan kumpi on parempi ja kumpi huonompi, koska molemmissa on tietysti omat puolensa. Selvimmät erot ovat tietysti, että on kaksi lasta, lapset ovat vanhempia ja osaavat sujuvasti englantia. Mun tärkein työtehtävä ei oo englannin opettaminen, vaan laatuajan viettäminen lasten kanssa.
    Molemmat lapset on tosi aktiivisia, mikä on hyvä siinä mielessä, että ei oo tylsiä hetkiä, eikä mun tarvitse koko ajan olla kannustamassa niitä tekemään jotain, mutta kun tein loman takia neljä päivää putkeen sellaista 12h päiviä, olin lievästi sanottuna erittäin väsynyt.
   Nyt maanantain ja tiistain olen kuitenkin saanut ladata pattereita vähän lasten ollessa koulussa, vaikka maanantaina menikin melkein kaikki aika kielituntiin (mut siirrettiin ryhmään, jossa on muita au paireja!!!!) ja sinne/sieltä pääsemiseen. Kukaan ei nimittäin ole kertonut mitkä bussit ne sinne keskustaan menevät (ja vaikka olisinkin keskustaan osannut, en välttämättä olisi osannut kävellä toimistolle), enkä viitsinyt ottaa riskiä, etten ehtisi tunnille, joten otin melkein turvallisen reitin (vaati silti satunnaisesti valitsemaan bussiin hyppäämistä), joka vei 20 minuutin sijasta 45 minuuttia.
   Takaisin taas tulin kolmella metrolla, joista jokaisella kuljin vain pari pysäkkiä ja käytännössä siis tein U:n aivan alkupisteeni lähelle. Tämä koska kävelin toisen suomalaisen au pairin kanssa samaa matkaa toiselle metroasemalle kuin yleensä, eikä sieltä päässyt omalle linjalleni ihan helposti. Selvisin kuitenkin ensimmäistä kertaa omin avuin kotiin. Ehkä ensi kerraksi voisin selvittää ne oikeat bussinumerotkin.
Makuuhuone (yksi kolmesta).
Viimeiset kuusi päivää ovat kuluneet tehden kaikkea pihalammesta taikinalla kalastamisesta puissa olevien temppuratojen suorittamiseen Chaoyang parkissa ja Afrikan tähden pelaamisesta barbie-leffan katsomiseen ja käsitaputusleikin ylikuluttamiseen.
   Afrikan tähti on ollut aivan hitti-tuliainen, ikävä kyllä rahat kyllä katosivat jo parin päivän jälkeen kun leikimme niillä erikseen "money gamea", jossa yksi on rikas ja ostaa muilta mm. lentolippuja Suomeen (XD), hierontoja, pehmoleluja yms, ja nyt olemme vasta alkutaipaleella rahojen itse väkertämisestä. Pieni osa minua kiittää rahojen katoamista, sillä alkoi jo Afrikan tähti tulla vähän korvista ulos.
Puhuinko muuten aiemmin, että Timothylla oli paljon harrastuksia? Noh, Peterillä ja Alinalla onkin jo hieman enemmän. Ainakin Alinalla on kahdeksan kertaa viikossa harrastus, Peterilläkin suunnilleen sama. On uintia, tennistä, dramaa, designia (en tiiä mitä tarkottaa käytännössä), jalkapalloa, kids' yogaa, tietokoneen käsittelyä ja balettia... Tähän vielä päälle läksyt ja se tosiasia, että lapset (7 & 9v.) tulevat kotiin koulusta 15:30. Vähän kyllä eroaa Suomen meiningistä :D
Näkymä oman huoneen ikkunasta.
Harvoin sitä oikeasti pysähtyy ajattelemaan kuinka onnellinen on. Sunnuntaina, kun ajettiin host äidin porschella (se, että jouduin baiduttaa, kuinka porsche kirjoitetaan, kertoo tarpeeksi, kuinka en elä normaalisti tällaista elämää) musiikki täysillä ja kattoikkuna auki, pysähdyin ajattelemaan, kuinka onnellinen mä oon Kiinassa ja Pekingissä. En voi tarpeeksi kiittää menneisyyden itseäni siitä, että mä lähdin tänne, enkä sattumaa siitä, miten hyvän elämän oon Pekingissä saanut. Täällä vasta vähän yli kaksi kuukautta majailleena mietin miten voisin välttää Pekingistä lähtemisen (anteeksi, äiti). Kouluun tuskin voin jäädä, koska englanninkieliset maksavat ihan älyttömästi ja vaikka nyt jostain ihmeestä oppisinkin puhumaan kiinaa sujuvasti, ei mun kirjoitustaidot riittäisi kiinaksi opiskeluun mitenkään. Mutta miten mä muka voin jättää Kiina-elämän ensi keväänä? Ehei, mä haluan palan kiinalaista unelmaa ja jatkaa siitä nauttimista vielä pitkään.
Parvekkeelta. Odotan sitä päivää kun ei ole pilviä (lieneekö koskaan tulevan..?) ja voin
katsoa omalta parvekkeelta auringon laskevan Pekingin siluetin taakse.
4 kommenttia on "Home is where your wifi connects automatically"
 1. voi miten ihana kun sulla on oma kämppä!! :-) Onko sulla miten paljon vapaa-aikaa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syön lasten kanssa aamupalan, minkä takia joudun herätä aikaisin, joten mulla on arkipäivisin vapaa-aikaa 7:30-15:30 ja illalla työt loppuu 21. Perjantaisin mulla on vapaapäivä :)

   Poista
 2. Voi kiesus tota makuuhuonetta!!! Kyllä kelpais mulle heti! :D Sun uusi(kin) perhe vaikuttaa tosi mukavalta, ja hyvä homma, että pääset vähän lähemmäs keskustaakin. Avaa varmasti ihan uusia ovia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha tää kämppä on kyllä tosiaan vähän enemmän kuin mitä uskalsin odottaa au pair -huoneelta :D ja on kyllä heti elämä helpottunut tän viikon täällä asumisen aikana :)

   Poista