Sataa, sataa ropisee... Kaatamalla!

lauantai 16. maaliskuuta 2019

"When is it going to be Summer?" ja "hou dong aa" (ei hajuakaan miten se kirjoitettaisiin länkkärikirjaimilla - tai kiinaksikaan, jos tarkkoja ollaan - mutta suunnilleen noin se lausutaan) ovat kaksi hyvin käytettyä lausetta. Jälkimmäinen valittaa kylmyydestä ja sitä kuulee päivittäin. Jos ei ulkoilman, niin liian kylmällä olevan ilmastoinnin takia. Koska Macau sijaitsee melkein päiväntasaajalla, on täällä vuodenajat hieman vinksallaan: "kesä" on melkein joulukuuhun asti ja sateinen aika on keväällä, ei syksyllä (ja kesä-syyskuussa on taifuunikausi). Tällä hetkellä elämme siis ns. sadekautta. Ja kun Macaussa sataa, siellä todellakin sataa.

Kiinalaisen uuden vuoden jälkeen on satanut melkein päivittäin ja joskus aamulla verhot avatessa näyttää kuin maailmanloppu olisi käsillä. Taivas on tumman harmaa ja näkyvyys parhaimmillaan yllä olevan kuvan mukainen. Joskus tuulee niin kovaa, että sataa täysin horisontaalisesti. Jostain syystä sateesta tulee hirveä möykkä huoneeseeni ja näin nukkuminen on varsin vaikeaa. Macaun sade ei todellakaan ole rauhoittavaa pikku ropinaa.

Ulkona kaksi minuuttia sateenvarjon kanssa oleilu näyttää tältä.

Sateen lisäksi piinana ovat olleet projektit ja muut koulutehtävät. Esitelmäkausi avattiin koko jakson kestävän business-projektin ensimmäisellä osalla, jota tuli jopa kuuntelemaan asiakkaamme yksi edustaja. Kolmatta ja viimeistä osaa tulee ilmeisesti kuuntelemaan enemmänkin väkeä... Ei paineita, ei. Toisen kurssin esitelmässä ryhmäni taas käsitteli sitä, kuinka kiinalaiset ostavat Hong Kongista kaikki paikallisille ihmisille tarkoitetut rokotteet. Kaikenlaista sitä oppiikaan täällä puolella maailmaa hah.


Mutta kyllä kaikkeen tähän harmauteen on mahtunut paljon kivojakin hetkiä. Koulun ulkopuolisten kavereideni kanssa ollaan vietetty perjantai-iltoja vakkaritavernassa, pelaamassa juomapelejä Amsterdamista ostetuilla epäsoveliailla pelikorteilla kaverin luona ja Macaun parhaan clubin tittelin saaneessa Cubicissa. Kaupungin oikeasti paras clubi, Pacha, lopetti minun ollessa vielä Suomessa ja se jätti kyllä jälkeensä tyhjiön. Pachan paikalla on nykyään erittäin surullisen epäsuosittu clubi, joka varmaan sulkee ovensa kuukauden sisällä. Kävimme siellä pyörähtämässä ihan varmuuden vuoksi, mutta lähdimme 5-10 minuutissa kun näimme paikalla olevan perjantaiyönä kirjaimellisesti alle 20 asiakasta. Noh, sentään nykyään ihmiset eivät ole jakautuneet kahteen eri paikkaan, vaan kaikki löytyvät Cubicista.

P.s. pitäisikö huolestua kun baarikuittisi tulee nimellä varustettuna?


Luokan kanssa mentiin viime maanantaina leffaan katsomaan Happy Death Day 2. Ei ehkä mikään Oscarin arvoinen tekele, mutta ihan viihdyttävä ja kiva viettää ihmisten kanssa aikaa luokkahuoneiden ulkopuolellakin. Oli varmaan varsinainen näky kun meidän 19 hengen porukka saapui paikalle haha.

Tänään on ollut aurinkoista ja huomaa heti, miten paljon parempi fiilis tulee. Huomenna on suunnitelmana mennä hikeamaan/haikkaamaan/miten ihmeessä sana "hike" taipuu suomeksi tai miten sen voi ylipäätään ilmaista suomeksi, ei nimittäin vaellus ole aivan oikea termi. Anyway, tapaaminen on 8:30 aamulla ja tarkoituksena olisi ehtiä vielä Kiinan puolellekin jossain vaiheessa päivää. Rikoin kännykkäni suojanäytön viime kesänä Suomessa, mutten suostunut korjata sitä kiskurihinnoilla, koska "menen kohta Kiinaan". Noh, nyt olen ollut Macaussa yli kaksi kuukautta, enkä vieläkään saanut aikaiseksi vaihtaa suojaa. Ja kyllä, olin tässä välissä myös Kiinassa kaksi viikkoa, enkä siltikään onnistunut raahautumaan korjaamoon.. :D

Ja ai niin, kesä kuulemma tulee pääsiäisen jälkeen. So that's nice. Toivottavasti en muutu rusinaksi sitä ennen. Ensi viikoksi on taas luvattu sadetta ja ukkosta.
Post Comment
Lähetä kommentti