Mopolla Marble Mountainille - erilainen retkijärjestäjä

sunnuntai 7. tammikuuta 2018

Hoi Anissa on ollut varsin sateista, minkä takia heti kun säätiedotus ilmoitti parin aurinkoisen päivän saapumisesta, varasin itselleni retken Marble Mountains -vuorille Da Nangin kaupungissa. Sain hotellilta heti sisäänkirjautumisen yhteydessä läjän esitteitä kaikenmaailman retkijärjestäjistä, mutta olin jo ennen koko matkalle lähtöä löytänyt yrityksen, jota halusin todellakin päästä kokeilemaan.

Tämä yritys on nimeltään I love Vietnam tour, joka operoi neljässä vietnamilaisessa kaupungissa. Itse törmäsin heihin jonkun blogin kautta, joten päätin laittaa itsekin hyvän kiertämään siltä varalta, että joku muukin on vastaavan aktiviteetin tarpeessa. Tämä ei siis todellakaan ole mikään sponsoroitu postaus, haluan vain vinkata kivan yrityksen muille Vietnamiin matkaaville :)


Päivä alkoi 8:30 kun minut tultiin hakemaan mopolla hotellilta. Ihastuin I love Vietnam touriin, koska heidän kanssaan pääsee näkemään paikkoja mopon kyydissä (ja mopo on niin vietnamilaista kuin vain voi olla) ja kaiken lisäksi heidän kaikki kuskinsa ovat naisia. Itse varsinkin yksin kulkiessani tunnen oloni turvallisemmaksi muiden naisten seurassa, minkä lisäksi tykkään heidän ajatuksesta siitä, että tuetaan naisia. Vietnam ei kuitenkaan ole mikään maailman tasa-arvoisin maa.

Ensimmäinen pysäkki oli paikallinen "kahvila" (risteyksen sivussa oleva avotila), jossa joimme kahvia kuskini kanssa. Juttu lensi luontevasti alusta asti ja kuulin paljon kiinnostavia asioita. Oli myös kiva kun oli joku, jolta kysyä mitä vain Vietnamista.

Opin, että Vietnamissa on kolmenlaista kahvia: miesten (mustaa), naisten (maidon kanssa) ja vanhusten (kuumaa). Me otimme kylmät, Saigon-nimiset kahvit, joiden kylkiäiseksi tuli ilmainen tee.  Kuulemma moni viettää kahvia juodessa kaksi tuntia. Juttelimme siitä kuinka Hong Kongissa ja Macaussa elämä on hyvin kiireistä, eikä kukaan ns. vietä aikaa kahvilassa. Onpa muuten virkistävää kun kaikki tietävät Macaun, Euroopassa kun näin ei todellakaan ole (ihan ymmärrettävästi, en itsekään oppinut Macausta kuin vasta lukiossa).
Noin puolen tunnin ajamisen jälkeen saavuimme Marble Mountainsille, jossa ei hyvästä säästä huolimatta ollut vielä hirveästi ihmisiä - ehkäpä tämä onkin syy retken aikaiselle alkamiselle. Vuoren alla olevista turistikojuista ostin itselleni aurinkolasit, koska Hong Kongissa onnistuin kadottamaan yhdet ja rikkomaan toiset. Nyt siis kävelen ympäriinsä feikki Ray Baneilla, joista ei ees mitenkään saa pois logoa :D (edit: onnistuin rikkomaan nämäkin lasit kahdessa päivässä)

Kuskini kertoi vuorella olevista paikoista kaikenlaista ja oli kiva kun pystyi edetä täysin omaan vauhtiin, eikä minkään ryhmän mukana. Kierroksen loppupuolella hänelle tuli X ja paikalle piti soittaa toinen yrityksen kuski. Minulle ei koskaan selvinnyt kunnolla, miksi kuskini piti lopettaa kesken, mutta hän pahoitteli useampaan kertaan. Meillä synkkasi hyvin, joten oli harmi sanoa hyvästit etuajassa. Uusi kuski oli kuitenkin erittäin mukava hänkin ja jatkoimme kierrosta.


Ylös olimme tulleet hissillä, mutta vuorelta alas kävelimme jalkaisin. Matka ei ollut pitkä, mutta toiseen suuntaan helteessä ei ehkä niin mukava. Retkeen sisältyi lounas ja niinpä ajoimme takaisin Hoi Aniin ja Madam Khanh:n Banh Mi -ravintolaan. Tämä ravintola oli hyvin vaatimaton ja siellä työskenteli edelleen yli 80-vuotias "queen". Paikalla oli monta länsimaalaista turistia ja kuskini kertoi, että paikka oli tullut tunnetuksi Anthony Bourdainin käytyä siellä. Ja olihan se leipä hyvää - ja halpaa! Itse otin banh mi:n, jossa oli kirjaimellisesti vähän kaikkea maan ja taivaan väliltä. Yksi leipä maksoi vain n. 75 snt ja siitä todellakin tuli täyteen.


Ravintolasta ajoimme takaisin hotellilleni ja sanoimme hyvästit. Olisin mielelläni jatkanut retkeä iltaan asti! Etukäteen olin kysynytkin yrityksen nettisivun online chatissa, olisiko mahdollista yhdistää kaksi retkeä yhteen, mutta ainakaan valitsemiini kohteisiin se ei onnistunut. Harmi. Pitää katsoa, lähtisinkö vielä toiselle kierrokselle heidän kanssaan. Hinta oli tosiaan alle 35€, joten ei todellakaan päätähuimaava ja siihen sisältyi lounas. Pääsyliput pitää kyllä itse maksaa, mutta hyvä diili silti. Ja mielelläni tuon yritystä, jonka sanomaan uskon. Jos kukaan on koskaan Hoi Anissa, Huessa, Hanoissa tai Ho Chi Minh Cityssä, kannattaa vakavasti harkita I love Vietnam tour:n retkeä!
Post Comment
Lähetä kommentti