Tj 6 päivää

tiistai 27. kesäkuuta 2017


Kuuden päivän päästä tähän aikaan istun lentokoneessa matkalla kohti Moskovan lentokenttää, jossa pitäisi vaihtaa konetta alle kahdessa tunnissa - olettaen, että ensimmäinen lento on ajallaan. Ja vaihtoon tietysti kuuluu mukavasti terminaalin vaihtokin, eikä Moskovan kenttä kuulemma ole niitä kaikkein toimivimpia lentokenttiä. Matkassa on vielä yksi liikkuva osanen, nimittäin ennen kaikkea tätä pitäisi vielä suoriutua lautalla Hong Kongin lentokentälle Macausta aamukuudelta. Lippu on sentään ostettu etukäteen, ettei tarvitse lentää paikalle helikopterilla mikäli lautta sattuisi olemaan täynnä. Jos olisi vähän ylimääräistä rahaa, lentelisin kyllä mieluusti useinkin Hong Kongiin viidessätoista minuutissa.

Huomenna pitäisi olla viimeinen työpäivä, mutta pomoni kanssa on aina pari muuttujaa: tällä kertaa tuli soitto sunnuntai-iltana, että hänellä ei olee aikaa minulle ma-ke, joten viimeiset työpäivät siirtyvät loppuviikkoon. Kavereiden näkeminen meni siis sivusuun, sillä he ovat oikea-aikatauluisesti töissä alkuviikon ja näin saavat harjoittelun pulkkaan kun minä vasta aloitan loppurupeaman. Kiva. Onneksi ei oltu kuitenkaan lyöty mitään suunnitelmia vielä lukkoon, muuten olisi harmittanut vielä enemmän.


Macaun kesää voi osuvasti kuvata yhdellä sanalla: ikihiki. Täällä ollaan eletty ympärivuorokautisesti kolmessakymmenessä asteessa (joka oikeasti tuntuu 40+ asteelta usein) jo kaksi kuukautta ja vaikka kyllästyttääkin pyyhkiä hikiviiksiä viiden minuutin välein, rakastan tällaista säätä. Onneksi Macaun kesä jatkuu vielä pitkälle, pitkälle syksyyn, joten en jää mistään paitsi "nauttiessani" Suomen kesästä. Ja kuumimmat kuukaudet elo- ja syyskuu ovat edessä vasta kesäloman jälkeen.

Lähtövalmisteluita on pitänyt alkaa tehdä ajoissa kun tosissaan viimeiset päiväni saan viettää 9:30-19 toimistolla. Kolmas iso matkalaukkuni on matkalla Macauun, jotta saisin kaikki tavarat säilytykseen kesän ajaksi. Vähän jännittää kyllä, mahtuuko kaikki varmasti silti, varsinkin nyt kun tuliaisetkin vievät extratilaa Suomeen lähtevissä tavaroissa. On myös kamalan vaikeaa ajatella, mitä jättää tänne kesäksi ja mitä ottaa mukaan, Suomesta kun kuitenkin tulee mukana lisää tavaraa. Ensi vuonna emme käytä koulussa enää koulupukua, joten vaatekertaa pitää suurentaa. 


Fiilikset lähdöstä ovat vähän haikeat. Kavereita en ole nähnyt koko kesäkuussa, koska työaikataulut ovat menneet täydellisesti ristiin ja seuraavan kerran näemme sitten vasta elokuun lopussa. Macau on myös todella rakas paikka ja kun täällä on käppäillyt ristiin rastiin viimeiset kymmenen kuukautta, tuntuu oudolta herätä jossain muualla. Suomea olen kokopäiväisesti puhunut kaksi viikkoa sitten viime elokuun, joten sekin on hyvin suuri muutos. Joulun jälkeen en ole itseasiassa puhunut suomea ääneen montaakaan kertaan. Kuten bloggauskielestäni huomaa, osaan suomea edelleen. On se suullisesti kuitenkin vähän tökkivämpää ja joistain uusista aihepiireistä en osaa puhua suomeksi, esimerkiksi kouluaineista. Turha siis kysyä, mitä opintoni sisältävät ellet ole valmis googlailemaan mikä on balance sheet, market equiliubrium tai annuity suomeksi. Minä en nimittäin tiedä.

Suomeen on tietysti myös kiva tulla näkemään perhettä ja kavereita ja ah, syömään ilmaista ja jonkun muun tekemää ruokaa. Ylioppilasjuhla-aikaan olin kateudesta vihreä kun muut pääsivät syömään hyvää ruokaa ilmaisiksi, hahah. Ja on ihan mukavaa kun ei tarvitse pelätä liskojen tai muiden hirvitysten ilmestymistä huoneen seinälle. Perheen kanssa lähdemme Kreikkaan kahdeksi viikoksi ja suunnitelmissa olisi pari lähimatkaakin, joten varsin matkailun täyteinen kesä luvassa ja sehän minulle kelpaa. Ja tietysti pitää kanssa ihan vain levätä ensi lukuvuotta varten, tästähän kurssit vasta vaikeutuvat ja minä olen ollut monesti jo hermoromahduksen partaalla. Go to university they said, it'll be fun they said. Noh, pakko myöntää, että olen löytänyt sisäisen hikarini vihdoin.

Seuraavan kerran saatankin postailla jo Suomesta, saa nähdä miten kiireisiä loppupäivät ovat!
2 kommenttia on "Tj 6 päivää"
  1. Terveisiä Suomesta! Lensin just samalla aeroflotin lennolla toissapäivänä Honkkareista ja pitää sanoa et yks miellyttävimmistä lennoista - tosi hyvä lentoyhtiö ja palvelu ja parhaat ruoat ikinä! Pari vinkkiä: se Moskovan kenttä oli tosiaan yks katastrofi, kannattaa rynnätä koneesta ulos heti kun mahdollista koska siitä joutuu heti passintarkastukseen ja security checkiin mikä on maailman huonoiten organisoitu ja ite jonotin siinä joku 30 min. No, odotellessa kannattaa tsekata siitä Transfer servicestä onko lähtöportti muuttunut. Ite laukkasin F-terminaalista D:hen jossain puolessa tunnissa ja ehdin just siihen portille ku oli final call. Mutta ei hätää, oli siellä muut vielä paljon enemmän myöhässä. Laukkukin seurasi kiltisti perässä Helsinkiin asti eli kaiken kaikkiaan postitiivinen kokemus jos ei oteta huomioon sitä hirveetä Moskovan kenttää. Tervetuloa Suomeen. Täällä on kylmä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, tosi kiva kuulla, että Aeroflot on hyvä, koska mä oon aina karstanut venäläisiä lentoyhtiöitä kun niistä ei kuule hirveästi hyvää ja vähän pelottaa kun siellä on lento-onnettomuuksiakin ilmeisen paljon *koputtaa puuta*. Ja kiitos vinkeistä! Mun pitää tehdä lautan takia check in etukäteen netissä, joten toivottavasti saan paikan lentokoneen etuosasta, pääsee sitten nopeasti kirmaamaan tarkastukseen :D

      Poista