Kiinalaisen uudenvuoden viettoon, mars! ->

torstai 26. tammikuuta 2017

Ihan tämmöinen pikapostaus ennen kuin katoan taas Kiinan nettiblokkausten taakse. Olen siis lähdössä viettämän kiinalaista uutta vuotta Pekingiin, minkä jälkeen tarkoituksena olisi tehdä kolmen yön visiitti Shanghaihin ja oletettavasti hyvin täyteen Disneylandiin. En ole koskaan käynyt Disneylandissa, joten odotan kokemusta innolla! Shanghain Disneyland on uusin Disneyland, joten sen voi kai olettaa olevan aika hyvä. Siellä on myös jotain uusi vuosi -teeman tapahtumia ja koristeita. Ainoana miinuksena hirveät jonot loman takia ja vähän vilpoinen sää.


Puolentoista viikon aikana Macaussa on ehditty palata kouluun, tavata kavereita ja juhlia Helgan synttäreitä clubilla. Oli muuten aikamoinen yö kun kotiin tulin vasta kuudelta aamulla... Ei me edes hirveästi juotu, mutta johonkin se aika katosi. Ja sain taas todistaa, miten (jotkut) macaulaiset osaavat törsätä rahaa; yksi Helgan kaveri extempore osti meille VIP-pöydän shamppanjoineen ilmaisten juomien loputtua kahdelta yöllä (pöytä itsessään maksaa jo 1000€ + shamppanjat n. 350€/plo).. Noh, en valita, kiva päästä lepuuttelemaan jalkoja :D


Macau on omaleimaiseen tapaansa taas koristanut katujen varret juhlapyhän mukaisesti. Moon festivalin aikaan oli pupuja, jouluna poroja ja nyt kiinalaiset horoskoopit löytyvät oikeassa järjestyksessä olevina sarjoina ympäri kaupunkia. Itse olen rotta (tai hiiri, kuten kiinalaiset sen yleensä sanovat englanniksi), joten siksipä sen kuva löytyy kameran rullastakin.

Jostain syystä olen taas vähän surullinen lähtiessäni Macausta, eikä se todellakaan ole Pekingin aiheuttamaa. Olen vaan niin kiintynyt tähän paikkaan ja näihin ihmisiin, että ehkä alitajuisesti lähtiessäni aina pelkään, etten palaisikaan :D Varsinkin nyt kun ehdin olla täällä alle kaksi viikkoa, tuntuu lähtö todella kiireiseltä.

~Hyvää kukon vuotta kaikille!!~

P.s. Olen ajastanut yhden postauksen ilmestymään Kiinassa ollessani, jotta ei mene blogi ihan harakoille taas. Instagramia mitä luultavimmin tulen päivittelemään, joten sitä voi tsekata nimimerkillä verawinter :)

2 kommenttia on "Kiinalaisen uudenvuoden viettoon, mars! ->"
  1. Heippa! Täytyy kommentoida, että on ollut tosi kiva lueskella näitä sun postauksia rajan toiselta puolelta Macausta:) ite oon siis tällä hetkellä Hongkongissa, mutta vaan vuoden vaihto-oppilaana. Kiinnostava lukea, miltä elämä Aasiassa näyttäytyy ihan kokoaikaisen opiskelijan silmin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! :) toivottavasti oot viihtynyt Hong Kongissa ja muistahan käydä Macaussa jos vaan on aikaa hehe ;)

      Poista