Blogihaastevastaukset

tiistai 25. elokuuta 2015
Sain blogihaasteen Neeakoolta, kiitos siitä :D Ideana on siis, että bloggaava vastaa haastekysymyksiin ja haastaa sitten mukaan blogeja, joille keksii 10 kysymystä itse.1. Minkälaista kuvittelisit elämäsi olevan viiden vuoden päästä? Entä kymmenen?
- Tää on erittäin paha, koska tämä elämänkäännekohtavuosi on niin aluillaan, etten yhtään tiedä ees millasta vuoden päästä on. Apua mitä mä nyt voisin vastata... Viiden vuoden päästä oon varmaan jälleen valmistunut lähiaikoina (miltä alalta ja mistä maasta, ken tietää), joten voisin toivoa, että olisin lähdossä matkustelemaan pidemmäksi aikaa. Tai sitten oon saanut todella upeen työpaikan. En mä yhtään tiedä, ei mulla oo mistään hajua tällä hetkellä :D
   Kymmenen vuoden päästä vois olla jo perhe ja mahtava uraputki päällä. Kokemuspankki luultavasti (toivottavasti) on täynnä mahtavia matkoja ympäri maailmaa.

 2. Mikä on paras paikka missä olet ikinä käynyt?
- Sanon Kiina ja Peking, koska oon uskollinen tälle vuodelle, mutta sen lisäksi klassiset Pariisi ja New York, Phu Quoc Vietnamissa ja Espanja kokonaisuudessaan. Kai tällä tarkoitettiin maita/kaupunkeja :D?

 3. Hauskoin/jännittävin kokemus joltain matkaltasi?
- Mulla on vahva tunne, että kaikista hauskoimmat ja jännittävimmät kokemukset on vielä edessä päin Kiinassa odottamassa (au pairuuden jälkeen ois tarkoitus kierrellä maata). En oo varma onko mulle ees käyny mitään erityisen hauskaa tai jännittävää vielä.. En oo ite päässy hirveesti sohimaan mitään kun oon aina ollut perheen kanssa matkalla. Haha, tosi tylsä vastaus.

 4. Matkustatko mieluiten yksin vai seurassa?
- En oo koskaan mennyt matkalle yksin, joten en tiedä. Seurassa varmaan.

 5. Lemppari hajuvesi?
- Tällä hetkellä käytössä Victoria's Secretin joku mist hajulla strawberries and champagne ja Burberryn joku, ei siinä lue hajua?

 6. Tämänhetkinen lempibiisi?
- Major Lazerin Lean On on ollut julkaisuhetkeltä lemppari, suomalaistumisen takia myös HIMin Killing Loneliness on ollut kovassa soitossa ja sitten myös Kid Cudin Pursuit of Happiness.

 7. Paras muisto tältä kesältä?
- Pakko myöntää, etten oo hirveesti tehny mitään tänä kesänä. Tai siis, onhan tässä se pikku juttu, että tulin Kiinaan, mutta mitään yksittäistä juttua ei oikeen oo. Suomessa olin kirjotuksista asti lomalla, joten kesä ei hirveesti erottunut, kaveritkin oli aika paljon töissä. Täällä Kiinassakin oon ollut niin jumissa kotona (tj 8 päivää muuttoon..!), etten oo hireesti ehtinyt elää omaa elämää. Ihan yleisesti kaikki hetket tärkeiden ihmisten kanssa Suomessa (Lakkiaispäivä oli ihan kymppi: ensin juhlat suvun ja läheisten ihmisten kanssa ja illalla kavereiden kanssa juhlimassa) ja Kiinasta sanoisin Harbinin grillauspäivän, vaikka ei se mitenkään erityisen ihmeellinen ollutkaan, eikä mikään tietty hetki ole hyvänä muistona mielen perukoilla. Johtuu varmaan kaksilahkeisesta, jonka kanssa polkuni kohtasi kyseisessä tapahtumassa.

 8. Kerro kolme asiaa jotka löytyvät bucketlistiltasi?
- Mun koko bucket list on varmaan vaan täynnä matkakohteita, joissa pitäis käydä :D Niistä nyt päälimmäisinä tällä hetkellä on Madagascar, Jamaika ja Brasilia (ja maailmanympärysmatka!!). Tietysti on näitä matkailu-bucket-list -juttuja, kuten käydä safarilla Afrikassa, mennä sademetsän yli sellaisella vaijerijutulla ja snorklailla kilpikonnien ja muiden kivojen, ei siis haiden kiitos, kalojen kanssa.
   Jos nyt heitän jotain ei matkailuun liittyviä juttuja niin 1) saada oma kirja julkaistuksi, 2) osata ainakin 10 kieltä OK:sti (luettelen, koska kaikkia varmasti kiinnostaa. Jo plakkarissa vähintään kriteerillä OK:sti: Suomi tietty, ranska, englanti, ruotsi ja venäjä, seuraavat uhrit: mandariini kiina, espanja, japani, portugali, viro), 3) nyt kävi vaikeeks miettiä jotain, mikä ei liity matkailuun.. Kai ulkomailla asuminen hyväksytään "ei matkailuun liittyväksi"?
  

 9. Suomalaisen kulttuurin parhaat ja huonoimmat puolet?
- Parhautta: huumori (suomi-insidet) ja suomen kieli (kun voi ilmaista niin paljon asioita eri sanavalinnoilla ja sanojen taivutuksilla, voi keksiä uusia sanoja helposti, eri murteet ja slangit..), se että ihmiset sanovat mitä tarkoittavat, eivätkä puhu epämääräisesti, ruoka, kun ymmärretään halu omaan rauhaan ja kun ihmiset eivät tule häiriköimään omaa tilaa ( oliko se nyt metrin säde joka suuntaan vai mikä), hyvät leffat ja TV-ohjelmat, osataan ottaa muut ihmiset huomioon.
   Huonoutta: jäiset ja tylyt ihmiset, rasismi

 10. Nykyisen asuinmaasi parhaat ja huonoimmat puolet?
- Parhautta: kieli, modernius, perinteisyys, ihmiset tuttavallisia ja sosiaalisia, ruoka (hyvät ruoat), ihmisten pukeutumistyyli (kyllä, Kiinassa, Pekingissä, on huipputyylikkäitä ihmisiä todella paljon ja nuorten "normityylitkin" on tyylikkäämpiä (okei, ei nyt aina just tyylikkäämpiä, mutta ainakin uniikimpia) kuin Suomessa ja Euroopassa), ihmiset osaa pelleillä (ei sillä tavalla muita häiritsevästi ja typerästi kuten Suomen nuoriso tekee esimerkiksi lähijunissa).
   Huonoutta: kun ei koskaan voi olla "paikallinen" ulkomaalaisena kun erottuu niin selvästi joukosta ja kaikki tuijottaa todella paljon, hygienia taso huonompi, Kiinan valtio ei välttämättä ole se ihan maailman oikeudenmukaisin, ihmiset välillä käytökseltään todella eläimellisiä (enimmäkseen ne, jotka eivät ole syntyneet kehittyneeseen Kiinaan), hirvee kilpailu ihmisten välillä (näkyy enimmäkseen lasten ja nuorten opiskelussa ja harrastuksissa), huono ruoka, kun Ben&Jerry's maksaa joku 25€.Itse haastan:

Julia
Katianna
Mira
Jasmin
Helmi

Kysymykset:

1. Kerro kolme asiaa bucket listiltäsi?
2. Jos saisit NYT HETI lähteä kolmen maan kiertelymatkalle, mitä maat olisivat kohteena?
3. Paras jäätelömaku?
4. Jos joutuisit(/pääsisit) muuttamaan johonkin maahan koko loppu elämäksesi, mikä se olisi? (Suomea ei siis saa sanoa)
5. Elokuvien TOP 5?
6. Jos oppisit silmänräpäyksessä yhden uuden kielen nyt, mikä se olisi?
7. Lempi quote/motto/yms?
8. Mikä asia saa sinut raivon partaalle asuinmaassasi?
9. Entä mitä rakastat yli kaiken?
10. Missä näät itsesi viiden vuoden päästä?
Post Comment
Lähetä kommentti