Long Time No See

keskiviikko 3. elokuuta 2016
Tarkoituksena oli pitää blogi aktiivisena koko kesän ilman mitään tekosyitä, mutta kun toinen puoliskoni saapui Kiinasta asti viettämään 10 päivää Suomessa, ei ylimääräistä aikaa yhtäkkiä ollutkaan yhtään. Näiden kymmenen päivän aikana on tultu mentyä ympäri Helsinkiä, tavattua tuhottomasti kavereita, vietetty vuosipäivää ja täytetty 20 vuottakin. Siinäpä TOP4 kootut selitykset pokemon gon pelaamisen unohtaen.


Dave saapui Helsinkiin Pekingistä puolitoista viikkoa sitten tuoden mukanaan hyvät säät. Jet lagista toipumiseen ei annettu yhtään aikaa vaan jo heti samaisena iltana lähdettiin keskustaan tapaamaan kahta kaveriani drinkkien äärellä. Dave sai maistaa lonkeroa ja suomalaista olutta ja näki samalla vähän kaupunkiakin. Kun kysyin yhdeksän-kymmenen aikoihin, haluaako hän nukkumaan kohta, oli vastaus, että hän haluaa nähdä millaista Suomessa on pimeän aikaan. Good luck with that :D

Seuraavana aamuna alkoi perinpohjainen Helsingin esittely. Tavoitteena oli näyttää mahdollisimman paljon kaikkea hyvää ja välttää mahdollisimman monen juopon tapaaminen, ne kun kiinalaisen silmään ovat erittäin järkyttävä asia ja hämmentävät käsitystä hyvinvointivaltiosta, jossa kaikki ovat keskiluokkaa ja jossa kaikista pidetään huolta. Kahta laitapuolenkulkijan kohtaamista lukuun ottamatta sanoisin tavoitteiden toteutuneen hyvin.

 
Helsingin loma lähti käyntiin Eläintarhalla. Lapsuusmuistot kokopäivän retkestä eivät kuitenkaan vastanneet enää totuutta ja parissa tunnissa olimme jo odottamassa lauttaa Kauppatorille. Dave oli odottanut näkevänsä tarhassa jääkarhuja, joten pieni pettymys sinne suuntaan, vaikka olenkin painottanut, ettei Suomessa ole jääkarhuja - edes eläintarhassa.
   Onneksi Kauppatorikin oli kiinalaiselle ihmettelemisen arvoinen ja siellä aikaa vierähti tovi ennen kuin Kampin ohi lähdettiin kohti meidän perheen vakkariravintolaa, jossa on vietetty syntymäpäiviä aikojen alusta asti.

Eläintarhan jälkeen on käyty ainakin Kaivarissa, Hernesaaren rannassa, keskustassa lukuisia kertoja, Suomenlinnassa, Töölönlahdella, minigolfaamassa Hietsussa, Hakaniemen hallissa, Arabiassa Iittalan myymälässä, Temppelinaukion- ja Tuomiokirkossa ja kävelty Linnanmäen läpi (herra ei halunnut laitteisiin). Kaikkiin mahdollisiin paikkoihin on yritetty mennä jalkaisin, Pekingissä kun on aina pakko ottaa nelipyöräinen alle, minne ikinä meneekään.
   Tarkoituksena oli myös mennä kaverin mökille ja käydä Porvoossa ja olisi ollut kiva myös näyttää Davelle Tallinna ja Ruotsinristeily ja joitain muita suomalaisia kaupunkeja. No ehkä ensikerralla sitten. Ainakin Lappi on meidän listalla ihan kärjessä, siellä en ole edes minä koskaan käynyt.
 
Ja sitten on tietysti tavattu paljon kavereita. Ei ainoastaan Dave ole täällä, vaan itse olen muuttamassa viikon (!!!!!!!!!!!!!) päästä ulkomaille ja siksi pitää nähdä mahdollisimman monia ennen kuin aikaero on välillämme viisi tuntia.
   Dave pääsi kokemaan suomalaisen grillaamisen, "parille" menemisen, puistossa juomisen ja jopa ihkaensimmäiset kotibileensä. Alkoholin suuri kulutus yllätti, mutta itsellenikin tuo neljä kertaa kymmenessä päivässä juominen on kyllä jotain jota ei ennen ole tultu tehtyä, eikä varmaan tulekaan tehtyä uudestaan.
 

Kaikessa tässä hulinassa on myös ehditty viettää vuosipäivää. Ihan uskomatonta ajatella, että siitä on jo vuosi kun tavattiin Harbinissa ja vielä uskomattomampaa, että vietetään vuosipäiväämme Helsingissä. Jos tavatessamme joku olisi kertonut minulle, miten asiat ovat nyt, en olisi uskonut. Mutta siinäpä me kuohuvaa joimme Kämp-hotellin huoneessa, 365 päivää yhdessä viettäen. Tai no yhdessä ja yhdessä, kaukosuhteessahan me olemme aina olleet, mutta ymmärrätte varmaan.

 

Sitten, aivan liian nopeasti oltiin junassa matkalla kohti lentokenttää ja hyvästejä. Onneksi lähtöselvitysjonossa kesti ikuisuus, eikä heti tarvinnut alkaa tirautella kyyneliä. Vielä ei tiedetä, milloin tavataan seuraavan kerran, mutta en todellakaan aio taas odottaa yhtä paljon kuin nyt jouduimme; melkein neljä kuukautta. Macauhun muutto helpottaa asioita verrattuna välimatkaan Helsinki-Peking huomattavasti ja periaatteessa jopa viikonloppukäynti olisi mahdollinen. Eikä enää tarvitse laskea päässä, kuinka paljon kello Daven luona on. Riittää kun katsoo omaa kelloa.


Ensi viikolla tuosta kävelen minä, samalle lennolle menossa, mutta loppumääränpäänä Macau ja uusi vaihe elämässä.
10 kommenttia on "Long Time No See"
 1. Moikka! Oon kahlannut tän sun blogin parin päivän aikana alusta loppuun asti läpi ja täytyy kyllä sanoa, että on ollut tosi mielenkiintoista luettavaa! Aasia ja aupair-jutut koukutti yhdistettynä sun mukaansatempaavaan kirjoitustyyliin, kiva et oot jaksanut bloggailla reissuistasi näin ahkerasti. Tähän blogipostaukseen liittyen voisin heittää pienen vinkin tulevaa mahdollista Lapin-matkaa varten: Etelä-Lapista Ranualta löytyy RanuaZoo-eläinpuisto, jossa voi pistäytyä muiden eläinten katselun lisäksi ihastelemassa myös jääkarhuja :) Onnea opiskeluihin Macaussa, toivottavasti blogista saadaan jatkossakin lukea juttuja Aasian meiningistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas kiva, että blogi on ollut mieleen! Ja kiitos ihanasta kommentista. Pitääkin laittaa toi eläinpuisto muistiin, koska onhan jääkarhuja pakko nähdä ja varsinkin miekkonen varmasti innoissaan heti kun kuulee :D

   Macausta luvassa paljon juttua varmasti! ;)

   Poista
 2. Lapin reissua kyllä suosittelen - itsellä iskän puolen suku asuu lähinnä Rovaniemellä ja torniojokilaaksossa niin siellä on tullu reissattua paljon :) Minäkin suosittelen Ranuan eläinpuistossa piipahtamista (ainoa eläinpuisto, josta tähän mennessä olen tykännyt!). Rovaniemi on tosi kiva kaupunki ja Aavasaksalla on hienot maisemat. Sit on tietysti perinteinen Haaparanta ja jos oikein pohjoiseen haluaa lähtä, niin Käsivarren Lapista löytyy tietysti Halti ja Saana jos tuntureilla kiipeily ja hienot maisemat (joita kyllä koko Lappi on täynnä) kiinnostaa! Niin ja Napapiirillä kannattaa pistäytyä kans jos Rovaniemelle menee, vaikka se onkin tosi turismin täyttämä paikka :D

  Löytyykö sulta muuten postausta, jossa kerrot kulttuurieroista, joita sun monikulttuurisessa parisuuhteessa on kohdattu? Jos ei löydy, niin ois tosi kiva kuulla sun ajatuksia sen suhteen, et onko tullut jotain "kompastuskiviä" vastaan ja miten seurustelun konsepti eroaa suomalaisen ja kiinalaisen näkökulmasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lappi-vinkeistä, toivottavasti päästään sinne pian!

   Kulttuurieroista suhteessa en olekaan tainnut kirjottaa vielä. Seuraavassa postauksessa saadaan kyllä kuulla Daven ajatuksia Suomesta/suomalaisista, mutta se ei kyllä ihan sama asia ole. Pitää laittaa mietintämyssyyn tää parisuhde-aihe! Kiitos ideasta :)

   Poista
 3. Voi oottepa te söpöjä <3 Ihanaa, että hän pääsi tulemaan Suomeen ja tutustumaan kulttuuriin perinpohjaisesti! Mäkin haluaisin joskus Lappiin lomalle, kun sitä suosittelen kaikille ulkomaalaisille kavereille vaikken itse ole edes käynyt siellä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe kiitos ^^ Ja mäkin oon aina kannustamassa kaikkia ulkkareita menemään Lappiin :DD

   Poista
 4. RanuaZoossa tosiaan on jääkarhuja, tosin ne on niin masentuneita että hakkaa päätä seinään ja syö pentujaan :( Ehkä liian pienet ja virikkeettömät tilat. Ja Tallinaan kun pääsette niin siellä on zoossa myös jääkarhuja, ainaki ollut elleivät oo kuollu pienessä häkissään :(

  Kiva blogi !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin usein tuppaa eläimet olemaan tosi masentuneita, mikä on surullista.. Itse eläimistä tykkäävänä olisi ihanaa mennä johonkin paikkaan, missä näkisi _onnellisia_ eläimiä. Kaipa se on sitten lähdettävä jonnekin safarille Afrikkaan jossain vaiheessa.

   Kiitos!!

   Poista