Harmaita hiuksia harmaista hiuksista

| On
huhtikuuta 02, 2016

Mun hiustenvärjäyshistoria rajoittuu pinkkiin vappuväriin, vaikka ala-asteella vannoinkin värjääväni mustat hiukset heti kun vaan voisin. Sen jälkeen oon haaveillut punaisista ja ruskeistakin hiuksista, kunnes noin vuosi sitten harmaat hiukset -villitys kantautui tällekin blondille asti. Väriaineisiin en kuitenkaan uskaltanut tarttua, osittain Kiinaan lähtemisen takia, mutta halu ei ole kadonnut yhtään minnekään. Niinpä päätin värjätä hiukseni harmaiksi tänä keväänä. Hiusten värjääminen kokemattomalle ja varmaan erityisesti harmaaksi värjääminen, ei kuitenkaan ollutkaan aivan ongelmatonta. Tästä mukamas helposta tehtävästä saikin suuren kasan harmaita hiuksia (ikäväkseni mainittava, että ei kirjaimellisesti) ja yksinkertaisen ennen jälkeen -postauksen sijasta tulikin tästä kattava arvostelupostaus lukuisista eri tuotteista.


Taistelu 1: L'oreal Serie Expert Silver Shampoo - Aloitin koko rumban iisisti hopeashamppoolla. Oma värini on kultaisen blondi ja ajattelin, että hopeashampoolla saisin sävyn vaaleammaksi ja kylmemmäksi, ehkä pitkällä käytöllä jopa hopeiseksi. Väärin. Tiedän, että hiukseni ovat aika "tummat" ja että hopeashampoot toimivat paremmin värjättyihin hiuksiin, mutta en koskaan olisi uskonut, ettei aineesta tulisi yhtään mitään vaikutusta.
   Ensimmäisillä kerroilla noudatin kiltisti pullon ohjetta, mutta kärsimätön kun olen, aloin soveltaa omia sääntöjä ja parhaimmillani pidin ainetta päässäni 4h ja kahden ensimmäisen kokeilukerran jälkeen aloin levittämään sitä pyyhekuivien hiusten sijasta rutikuiviin hiuksiin. Ei mitään vaikutusta. Ei yhtään mitään.

Taistelu 2: Biozell Color Mask Hoitava Sävyte Silver - Kauppareissulla äkkäsin tämän purkin ja extempore-meiningillä ostin sen. Menin heti testaamaan ainetta ja villi kun olen, pidin sitä heti päässä 4h. Netistä olin lukenut joiden pitävän kyseistä valmistetta jopa yön yli päässä, joten uskalsin itsekin soveltaa jo ensimmäisellä käyttökerralla. No, eipä auttanut, sillä ei mitään eroa ja sinne meni 10€, viemäristä alas.


Taistelu 3: Wella Color Fresh Sävyte 8/81 - Hetkellisesti toivon menettäneenä meinasin melkein luovuttaa koko taistelun, mutta pienen (lue: monen tunnin) taustatutkimuksen jälkeen sain tietää kyseisen sävytteen olemassaolosta ja että sitä jopa myydään Helsingissä, kampaamokauppa Sitruunassa! Koska poikaystävä oli jotenkuten saatu hiusten värjäämisen puolelle ja vihdoin löytyi uskallusta käyttää muutakin kuin hopeashampoota tai ruokakaupasta löytyvää sävytettä, lähdin niin ristiretkelle keskustaan.
   Sain venytettyä ainetta kahteen eri kertaan, mutta yllätys yllätys, ei tulos ollut kummoinen. Sentään jotain aivan minimaalista eroa löytyi hiusten sävystä, mutta harmaasta väristä ei todellakaan puhuta. Netistä olin aiemmin lukenut 7/19-sävystä, mutta kaupassa myyjä suositteli 8/81:stä, jossa oli kuulemma pienempi riski saada sinertäviä hiuksia. Rehellisesti puhuttuna tässä vaiheessa olin lähes valmis ottamaan ne siniset hiukset, kuin katsoa peilistä jälleen sitä samaa vanhaa blondia.
   Minua kun ei ihan hevillä lannisteta, päätin lähteä uudestaan Sitruunaan ja ostamaan tällä kertaa 7/19 sävyä, netissä kun sen on lupailtu kuitenkin tekevän kunnon harmaat hiukset.


Taistelu 4: Schwarzkopf Igora Expert Mousse 9,5-12 Moonstone - Tällä kertaa minulle suositeltiin Shwarzkopfin vaahtosävytettä ja koska mitään menetettävää ei ole, otin suosituksen vastaan. Käyttö oli huomattavasti mukavampaa kuin Wellan sävytteellä, jota oli vaikea levittää hiuksiin.
   Minusta kun tähän mennessä oli jo tullut alan asiantuntija (köh köh...), päätin mennä vielä astetta pidemmälle täysin kuiviin hiuksiin aineen laittamisesta ja föönasin valmiiksi jo aivan kuivia hiuksia lämpimiksi ennen vaahdon niihin laittamista. Logiikkani kun on, että lämpimiin hiuksiin väri tarttuu paremmin. Lieneekö totta, jaa'a, mutta sentään tuloksia alkoi jo näkyä niin, että näin ne itsekin. Alkulämmityksen lisäksi huuhtelin hiukset kylmällä vedellä ja mahdollisimman nopeasti, kuumuus kun kuluttaa väriä.
   Tästäkin pullosta riitti omiin melkein napaan asti oleviin hiuksiin kaksi käyttökertaa (olisi riittänyt varmaan kolmekin, ellen ensimmäisellä kerralla olisi innostunut niin kovasti).

 
Taistelu 5: Delia Cameleo Colouring Shampoo Silver Blond - Taisteluiden piti olla jo väliaikaisesti ohi, mutta kun Saiturinpörssissä tuli vastaan tämä veitikka kahdella eurolla, en voinut sanoa "ei".
   En edes jaksanut nostaa odotuksia ja olettaa, että mitään eroa hiusten sävyyn tulisi, ja olin aivan oikeassa. Vaaleampaan hiukseen saattaisikin tulla jotain eroa, mutta tosiaan, mulla on varmaan liian tumma pohja.
 
Tässä muutos:
Alkutilanne - Puoliväli (naurakaa täplille) - Lopputulos (valo saa oikean puolen näyttämään tummemmalta)

Vaikka väri ei vieläkään ole se, mitä alun perin lähdin hakemaan, annan asian toistaiseksi olla, koska ylihuomenna on lähtö Kiinaan kuukaudeksi ja siellä en nyt mitään hiussotia todellakaan jaksa käydä. Ja ainakin nyt blondi on kylmä, eikä kultainen.
   Seuraavalla kerralla kun tähän rumbaan lähden, aion värjätä hiukset ensiksi vaaleanblondiksi ja iskeä vasta sitten harmaan värin päähän, se kun ei nähtävästi millään tartu mun hiuksiin suoraan. Voihan se tietysti olla, että kuukauden aikana unohtuu harmaan hiukset kokonaan tai sitten törmään johonkin uuteen villitykseen ja kohta soditaankin jonkin ihan uuden värin kanssa.
 
6 kommenttia on "Harmaita hiuksia harmaista hiuksista"
 1. Mä olen aina ollut siinä käsityksessä, että mihin tahansa pastelliväriin kuin harmaisiin hiuksiinkin pitää olla toooooooosi, siis oikeasti tosi vaalea pohja, ellei miltei juurikin platinablondi ja onhan se loogista kun mustassa/harmaassa ei ole ns. väriä. Tosi hyvin tuo tukka kyllä taittui kylmäksi! :) Mun silmään tuokin lopputulos näyttää kivalta! Ja jos vielä loppuun voisi suositella jotain, niin Estelin hopeasävyte on muuten paras sävyte ikinä, mä olen roudannut sitä venäjältä muutamalle harmaakuontaloiselle typykälle ja ovat tykänneet kovin :) Sitä saattaisi ehkä saada netistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin nyt pitkien googlailujen ja kampaajalta kysymisen jälkeen tulin siihen tulokseen, että pitäis olla ihan vaalea vaalea se pohja. Kiitos tosta sävyte-vinkistä, pitääkin kattoa jos sitä netistä löytyis! Ja onhan toi hiusten nykyinen tila tosiaan ihan kiva, mutta kun on päähän pinttynyt se, että kunnon harmaat on saatava, niin ei osaa iloita :D

   Poista
 2. No ohan toi jo tosi kylmän sävynen Vera hei!! Lämpö avaa hiussuomui ja "avattu suomu" imasee värin paremmin so your theory is correct ;-) Kiinas vaa aurinkoon polttamaan tukka (ei hattuja!!) ni se vaalenee automaattisesti. Toivotan sinulle harmaita hiuksia t. P-Helsingin läpikulkutunneli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin noniin, vois kohta avata jonkun vinkkipuodin ja jakaa kaikille mun hiusviisauksia :DD Vois kyllä laittaa jotkut sitruunatkin päähän ja yrittää vaalentaa oikein huolella niin ei tarvis Suomessa ostella vaalennusvärejä enää #pihi >:)

   Poista
 3. Hei Fudgen hopeashampoo ja hoitoaine! Maksaa miljoonan tai siis aika paljon, mutta toimii! Mulla on tällaset kuparinvaaleet (??) ja se viilentää näitäkin tosi paljon! Ja hei huippua matkaa sullekin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä törmäsinkin tohon Fudgen nimeen jossain, pitääkin alkaa tutkia sitä enemmän. Ja kiitos! :)

   Poista

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9